Deel dit artikel ‹ Terug

Arrangement, koffie, Maasheggenwandeling, soep van de dag

Geplaatst op: woensdag 4 juni 2008


IVN De Maasvallei organiseert in samenwerking met restauranthotel ’t Veerhuis en Staatsbosbeheer een wandeling door het Maasheggengebied. Datum 15 juni. Verzamelen bij ’t Veerhuis in Oeffelt om 9.30 uur. We drinken samen een kopje koffie en om 10.00 uur start de wandeling die tot ongeveer 12.30 uur zal duren. Draag waterdichte schoenen of laarzen, het kan erg nat in het gebied zijn. U moet redelijk goed ter been zijn want we lopen door de weilanden en klimmen over rasters.
U hoeft zich niet aan te melden voor informatie belt u restaurant `t Veerhuis Tel: (0485)-361313
Kosten: € 5.00 inclusief koffie en soep van de dag te voldoen voor de aanvang van de wandeling.

Vanuit Oeffelt gaat U linksaf, richting Gennep.Voor de Maasbrug bij het bordje met de aanduiding:”Veerhuis en tevens Camping”slaat U linksaf. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

In de afgelopen eeuwen bestond het Maasheggen gebied uitsluitend uit gevlochten heggen die veekerend waren. Na de komst van het prikkeldraad zijn helaas vele heggen gerooid. Nu vinden we het gelukkig weer belangrijk om de bezoekers te kunnen laten zien hoe het landschap er hier eeuwenlang heeft uit gezien en dat het van cultuur historisch oogpunt uit gezien van grote waarde is. De nog bestaande heggen worden hersteld en langs percelen waar voorheen heggen stonden worden ze opnieuw aangeplant.
Samen met de gids loopt u langs de Maas, door mooie besloten weilandjes, langs de bekende maasheggen en ook de heggen van het NK Heggenvlechten. Het behouden van dit zo karakteristieke landschap is een van de doelstellingen van Staatsbosbeheer die een groot deel van het Maasheggengebied beheert.

Graag begroeten we u op een van de wandelingen.

advertentie