Deel dit artikel ‹ Terug

Onthulling Ben de van Mill tijdens Matineebios met Bende van Oss

Geplaatst op: vrijdag 28 september 2012


Vrijdagmiddag 5 oktober draait in de theaterzaal van Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill de film De bende van Oss. Dit moment wordt door kunstschilder Bert Verweijen uit Mill aangegrepen om zijn schilderij met de titel ‘Ben de van Mill’ te onthullen. Op dit schilderij wat gebaseerd is op de genoemde film staan een aantal bekende Millenaren afgebeeld. Het belooft hierdoor een extra spannende middag te worden. Iedereen is van harte welkom.

Schilderij
“Al een hele tijd had ik het idee wat met bekende Millenaren te doen,” vertelt kunstschilder Bert Verweijen uit Mill. “Toen ik een foto zag van de Bende van Oss leek me dat een ideaal beeld om daar een Mills plaatje van te maken.” Bert benadrukt dat het geen bende is. “Het zijn allemaal eerlijke en echte Millenaren, dus noem ik het geen bende, maar Ben de van Mill.” Het schilderij zal vrijdag 5 oktober direct na de film in Myllesweerd officieel gepresenteerd worden.

Aankomst in stijl
De bij velen bekende Millenaar Pieter van den Elzen heeft ook zijn medewerking verleend aan de opnamen voor de film. Hij is vooral bekend door zijn oranje vrachtwagen die veelvuldig in Mill wordt ingezet, maar daarnaast is hij ook eigenaar van een klassieker. Deze personenwagen uit 1947 is niet alleen terug te zien in de film, maar zal de heren van Ben de van Mill, geheel in stijl, voorrijden voor aanvang van de film. Dat dat een spektakel wordt, mag duidelijk zijn.

Bende van Oss
Het historische misdaaddrama De Bende van Oss is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de machtige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt, ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord.

Kaartjes en aanvang
De theaterzaal van Myllesweerd wordt vrijdagmiddag 5 oktober omgetoverd tot een heuse bioscoop. De zaal gaat om 13.30 uur open en de film start om 14.00 uur. Een entreekaartje kost € 4,00 en is inclusief koffie of thee in de pauze van de film. De toegangskaartjes zijn verkrijgbaar bij de balie van Myllesweerd maar tevoren reserveren kan ook. Mail dan naar filmhuis@myllesweerd.nl.

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere films op www.myllesweerd.nl