Deel dit artikel ‹ Terug

Open Dag Wijngaard de Daalgaard in Sint-Agatha: Kaas, Brood en Wijn!

Geplaatst op: vrijdag 21 september 2012


Sint-Agatha – Aanstaande zondag 30 september wordt traditioneel de jaarlijkse open dag van Nederlandse wijngaarden gehouden.

Nederlands in inmiddels een heus wijnland geworden. In ons land worden nu op grotere schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast wit en rood ook steeds vaker rosé en feestelijke mousserende wijn. Dit landelijke evenement biedt iedereen de gelegenheid om een kijkje te nemen in een Nederlandse wijngaard en wijn van eigen bodem te proeven.

Hieronder ook Wijngaard de Daalgaard uit Sint-Agatha. De Daalgaard bestaat sinds 1991 en is één van de oudste wijngaarden in Nederland. Dit jaar wordt de open dag gehouden onder het thema Kaas, Brood en Wijn!, met medewerking van het Kaashuis uit Gennep en Bakkerij Harrie-Jan Loeffen uit Cuijk.

Wijn internationaal bekroond:
Onlangs zijn de wijnen van de Daalgaard wederom in de prijzen gevallen bij de grootste wijnkeuring van Europa, de AWC in Wenen. Voor het derde opeenvolgende jaar werd een zilveren medaille behaald met de St.Agather (2012 cuvee). Daarnaast behaalden de Riesling, Gewürztraminer en Johanniter een kwaliteitszegel.

U kunt de bekroonde wijnen van de Daalgaard proeven op de open dag, zondag 30 september van 13:00 tot 17:00 uur. Uiteraard wordt er ook uitleg gegeven over het boeiende wijngaardeniersvak in Nederland en kunt u genieten van enkele specialiteiten onder het thema Kaas, Brood en Wijn!

Wijngaard de Daalgaard is gelegen aan de Kuilen in St. Agatha. Voor meer informatie kunt u de website www.daalgaard.nl raadplegen.