Deel dit artikel ‹ Terug

11e Goss Contiweb Maasheggenloop

Geplaatst op: woensdag 19 september 2012


Op zondagochtend 30 september staat het Wilhelminaplein in Boxmeer weer in het teken van sport en is het plein de feestelijke start en finish van de Goss Contiweb Maasheggenloop. Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer organiseert dan voor de 11e keer deze loop. En net zoals in voorgaande jaren zal het startschot klinken voor lopers van allerlei pluimage: van heel jong tot oud, van beginnend recreant tot echte atleet, van gezelligheidsloper tot prestatieloper.

Het Wilhelminaplein is op zondag 30 september het feestelijke start- en finishpunt voor alle wedstrijden van de Maasheggenloop. Men kan kiezen uit de volgende afstanden: 250 meter (bambinoloop), de 1 – 2,5 – 5,5 – 10 km en de halve marathon. Alle wedstrijden gaan over hetzelfde parcours. De bambinoloop van 250 meter en de jeugdloop (1 km) gaan alleen door het dorp. De langere afstanden – de 2½, 5½ en 10 km én uiteraard de halve marathon – gaan door het prachtige Maasheggengebied en deze routes gaan zowel over verharde wegen als over bospaden. In het centrum van Boxmeer loopt de route over de Steenstraat, Van Sasse van IJsseltstraat, Van den Berghstraat, Van Odenhovenstraat en dan via de Molendijk naar de Maasheggen. In Sambeek gaat de route een stukje over de Maasstraat en dan over de Oude Waranda verder. Bij Vortum-Mullem gaat het parcours van de halve marathon via de Veerstraat de Maasheggen in.
Publiek is van harte welkom om langs de route of op het Wilhelminaplein de lopers aan te moedigen. In Sambeek zorgt vrouwenband Femmes Kabaal voor een vrolijke, muzikale aanmoediging van de lopers en ook daar is publiek welkom.

Inschrijven
Voorinschrijving voor de Maasheggenloop is mogelijk tot en met donderdag 27 september via de website www.avsportingboxmeer.nl. Door vantevoren in te schrijven zijn de kosten voor deelname lager. De Bambinoloop kost dan € 1,-, de jeugdloop en de 2,5 km € 2,-, de 5,5 km € 4,-, de 10 km € 5,- en de halve marathon € 8,-. Voorinschrijving verplicht niet tot deelname. Men moet wel afmelden als men onverhoopt toch niet kan.

Het inschrijfbureau is op 30 september in de zaal van Café ’t Centrum, Steenstraat 56 in Boxmeer. Voorinschrijvers kunnen daar het startnummer ophalen. Na-inschrijving is alleen tegen contante betaling op de dag zelf mogelijk en kan tot uiterlijk een half uur voor de start van de betreffende wedstrijd. Het inschrijven is dan wel, afhankelijk van de afstand, € 1,- of € 2,- duurder.

Starttijden
De starttijden voor alle afstanden zijn dit jaar een half uur vervroegd. De Maasheggenloop start om 9.30 uur met de Jeugdloop van 1 kilometer voor de kinderen van 6-12 jaar. Om 9.45 uur is het startsein voor de 2,5 kilometer. Deze afstand is voor alle leeftijden. Daarna doen om 10.00 de allerkleinsten hun best op de Bambinoloop van 250 meter. Na de prijsuitreikingen gaan daarna om 10.40 uur allereerst de lopers op de Halve Marathon van start. Tien minuten later, om 10.50 uur, starten dan de lopers van de 5,5 en de 10 kilometer.
Vanaf ongeveer 11.05 zullen er continu lopers finishen, eerst de lopers van de 5,5 km, dan die van de 10 km en daarna de lopers van 21,1 kilometer.
Voor het publiek is het Wilhelminaplein deze ochtend dan ook een erg gezellig plein met veel mensen, gezellige muziek en veel lopers die allemaal op eigen niveau een knappe prestatie leveren.

Prijzen
Alle jeugdige deelnemers krijgen een leuke herinnering aan de Maasheggenloop. Op iedere afstand krijgen degenen die als 1e, 2e en 3e finishen een prijs en op de jeugdafstanden zijn er ook prijzen voor de 4e en 5e plaats. Op de 10 km en de halve marathon zijn er naast ereprijzen ook geldprijzen voor de eerste drie overall winnaars. De Centrum Ondernemers Boxmeer (COB) stellen bovendien een speciale bonus van € 150,- beschikbaar voor degene die het parcoursrecord op de halve marathon verbreekt. Het record bij de mannen staat met 1:13:16 op naam van Eric Caluwaerts en het record bij de vrouwen met 1:29:44 op naam van Sonja Jaarsveld.

De Centrum Ondernemers Boxmeer (COB) zijn betrokken bij de organisatie van dit evenement en organiseren aansluitend een koopzondag waarbij alle winkels geopend zijn.

Sponsors
De Goss Contiweb Maasheggenloop wordt mede mogelijk gemaakt door: Goss Contiweb, Centrum Ondernemers Boxmeer, Gemeente Boxmeer, Euregio Rijn-Waal, Rabobank, Zengo, Van Neerven Sport, Herbalife Overloon, ITB, UControl BV technische automatisering, Run2Day Arnhem-Nijmegen, Maasdriehoek en Uyen zonweringen en kozijnen.