Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijkse Avondvierdaagse 2012 succesvol

Geplaatst op: maandag 10 september 2012


Als kers op de taart waren daar vrijdagavond de 650 vrijkaartjes, beschikbaar gesteld door de kermisexploitanten in Cuijk voor de wandelaars, die de Cuijkse Avondvierdaagse 2012 succesvol hadden uitgelopen. Dat bleken er achteraf zo’n 600 te zijn, terwijl slechts 20 wandelaars hun medaille en diploma van de KNBLO niet hebben afgehaald.

Het weer zorgde 4 dagen lang voor uitstekende condities voor alle wandelafstanden, 5, 10 en voor het eerste jaar ook de 15 km. Weinig uitvallers dus, en weinig te doen voor de vrijwilligers van het Rode Kruis, die slechts enkele blaren en wat schaafwondjes moesten behandelen.

Op het Stationsplein werden de wandelaars onthaald met leuke marsmuziek, onder luid applaus van het vele publiek, hoofdzakelijk familieleden van de wandelaars en vooral vele oma’s en opa’s. Meer dan de helft van de wandelaars waren leerlingen van de basisscholen, ofschoon slechts 2 scholen, De Regenboog en De Harlekijn, als school hadden ingeschreven.
Volwassen en ook senioren, meestal ervaren lopers, bepaalden de eindstand op 621 wandelaars, wat ruim een kwart meer is dan in 2011.

Via de prachtige hangbrug, opgebouwd door de pontonniers van Scouting Cuijk, legden de wandelaars de laatste meters af op het door de Stationsplein-bewoners met vele ballonnen versierde balkons, op weg naar de triomfboog.

Onderweg zijn de wandelaars, net als de eerdere dagen, getracteerd op limonade en lekkers. Albert Heijn, Jumbo Cuijk, de Zeven Dwergen, Buurtvereniging Haagsestraat, oudercomité´s, velen hebben zich ingespannen om van deze Avondvierdaagse een succes te maken.
Zo gaf Mondzorgvoorkids.nl 1000 keycords met plastic mapjes voor startkaart voor de wandelaars en stelde Albert Heijn nog eens 1000 blauwe AH-petjes beschikbaar.
Met de vrijkaartjes voor de kermis hebben alle wandelaars veel waar voor hun geld gekregen.
In de zaal van Dansschool Verhoeven hebben de 7 burolisten keurig de verdiende medailles en diploma’s uitgereikt.

Met zo’n 25 vrijwilligers is het voor het 2e jaar het organisatie-comité, bestaande uit Ger Terwindt, Hans Verhoeven van Dansschool Verhoeven en marsleider Bas de Leeuw van Restaurant Taverna “ffw88”, opnieuw gelukt een mooie Avondvierdaagse te organiseren.

Voor de editie van 2013 wenst het organisatie-comité deelname van méér scholen, van méér teams van sport- en andere verenigingen en méér muzikale bijdragen van de Cuijkse muziekgezelschappen. Slechts dweilorkest Ut Word Wa gaf acte de présence!
De Cuijkse Avondvierdaagse kan uitgroeien tot een sportief evenement voor de inwoners van het Land van Cuijk en daar buiten.

Al het drukwerk, de banner en de tent zijn verzorgd door Clemens Binkhorst van Binkforce/Printservice Cuijk.
(Pers)foto’s van alle 4 de wandeldagen staan op de website van Arjan Broekmans: www.fotocuijk.nl