Deel dit artikel ‹ Terug

Op Herhaling

Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012


Komend weekend wordt het heerlijk nazomerweer en dat is ideaal om ons nieuwe evenement Op Herhaling te bezoeken. Kom de militaire dienst herbeleven en blik terug op de tijd van de Koude Oorlog - die gelukkig geen echte oorlog werd. Er is een uitgebreid programma met voertuigen, demo's, een markt, enz. Dus eindelijk mag het een keer gezellig zijn in een oorlogsmuseum!

De tijd van het IJzeren Gordijn en chagrijnige Oost-Duitse militairen die je het liefste de toegang tot de Deutsche Demokratische Republik - wat was daar trouwens zo democratisch aan? - wilden ontzeggen. Zelfs zonder wapens was de spanning om te snijden. U komt ze in ons museumpark vanzelf tegen, samen met een stuk IJzeren Gordijn en een Trabant van het Oost-Duitse leger. Overigens, zodra u deze grenspost bent gepasseerd wordt het gelukkig wel meteen een stuk vrolijker.

U kruipt bijvoorbeeld in één van de oude DAF's om mee te rijden over het bosparcours. Gratis! En onderweg houdt u natuurlijk uw ogen open, want in de bossen loert altijd gevaar... Niet alleen vaders en opa's gaan zich trouwens vermaken, óók voor kinderen is er genoeg te doen: een speurtocht volgen, in tanks kruipen die buiten staan, de paintball-schietbaan uitproberen of nepmijnen zoeken, om maar eens wat te noemen. Ook kleine kinderen zijn natuurlijk van harte welkom: die kunnen geschminkt worden - en dan blijken er gelukkig nog heel veel andere kleurtjes te zijn dan alleen maar legergroen.

Op Herhaling is dus een mooi dagje-uit voor het hele gezin. Het evenement is beide dagen open voor het publiek van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon, toegang tot het museum en het meerijden inbegrepen! Kom dus naar Overloon. En breng goed weer mee! Dan zorgen wij ervoor dat u een leuke dag hebt en glimlachend terugdenkt aan die tijd in de kazerne en al die uren dat u op wacht stond.

Kijk ook op  www.opherhaling.nl