Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw: Mini-Maascruise met De Drie Provinciën

Geplaatst op: dinsdag 27 mei 2008


Met de zomer in aantocht begint bij velen de vakantiekriebels te komen. En wie droomt er nu niet van een avontuurlijke en romantische cruise over prachtige wateren en langs mooie oorden?

Moest men er voorheen verre reizen voor maken om in te kunnen schepen op een luxe cruiseschip voor een onvergetelijke vakantie, vanaf 1 juni is het mogelijk om een minicruise te maken over de Brabantse, Limburgse en Gelderse Maas. Het cruiseschip De Drie Provinciën telt 2 dekken, waarvan 1 binnendek met bar-restaurant en 1 zonnedek. De kapitein en zijn bemanning heten u van harte welkom en staan volledig tot uw beschikking om de cruise aangenaam te laten verlopen.

Vanaf het zonnedek heeft u een prachtig uitzicht over de uiterwaarden van ‘Moeder Maas’, de gezellige havens, nostalgische dorpjes en mooie watersportgebieden. Tussen Cuijk en Boxmeer ligt aan de Brabantse zijde het natuurgebied de Maasheggen, een eeuwenoude landschap dat uniek is in West-Europa. Aan de Limburgse en Gelderse zijde kijkt u uit over de Sint Jansberg, de Mookerheide, de Groesbeekse bossen, het Reichswald en de Maasduinen. U komt oren en ogen tekort en u wist niet dat het zo mooi kon zijn in uw eigen omgeving. Het belooft een bijzonder dagje uit.

Inschepen voor de Maascruise kan op drie tijdstippen aan de Maaskade in Cuijk (Waaistraat 1):

10.00 en 15.45 uur: de cruise gaat in Noordelijke richting langs de plaatsen Mook, Overasselt, Grave en terug naar Cuijk. Vaartijd: ongeveer 3 uur (terug in Cuijk: 13.15 en 18.30 uur).

13.15: de cruise gaat in zuidelijke richting langs de plaatsen Oeffelt, Gennep, Boxmeer en terug naar Cuijk. Vaartijd: ongeveer 2½ uur (terug in Cuijk: 15.45 uur).

De minicruise is mogelijk van woensdag t/m zondag op 3 tijdstippen vertrek vanaf de Maaskade in Cuijk. Het tarief is € 10,- voor volwassenen (p/p) en € 5,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar (p/p). Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis aan boord. De Mini-Maascruises worden gecombineerd met het reguliere vaarschema van de fietspendelboot. Voor meer informatie: www.fietspendelboot.nl