Deel dit artikel ‹ Terug

Kwart méér deelnemers en Scouting Cuijk bouwt brug

Geplaatst op: woensdag 5 september 2012


Met een kwart méér deelnemers is de Cuijkse Avondvierdaagse gisteravond van start gegaan.
Met veel na-inschrijvingen vanwege het mooie zonnige wandelweer is het aantal betalende deelnemers de 600 ruim gepasseerd. Dat is ruim een kwart meer dan de editie van 2011, die toen voor het eerst werd georganiseerd door de Stichting Avondvierdaagse Cuijk.

Waarschijnlijk is deze wandeltocht eerder 31 maal georganiseerd, zodat dit jaar de 33e keer zou moeten zijn!

Onder een prachtige triomf-boog, gemaakt van pionierhout door Scouting Cuijk, gaf VVD-wethouder Michiel van Veen klokslag 18u het startschot voor de 10 kilometer-lopers. De 15km-lopers waren toen al een half uur onderweg en wandelaars voor de kortste afstand, 5 km, vertrokken om 18u15.

Met 15 leden is Scouting Cuijk leverancier van het grootste aantal vrijwiliigers.
Op het politiebureau van Cuijk hebben 8 van hen een cursus verkeersregelaar gevolgd. Gestoken in de hesjes van de BOA’s van de gemeente Cuijk zorgen zij onderweg voor veilige oversteekplaatsen. De routes zijn uitgezet en gemeten door Scouting Cuijk.

PONTONNIERS BOUWEN BRUG
De pontonniers van Scouting Cuijk bouwen donderdag en vrijdag aanstaande een brug op het Stationsplein. Geen pontonbrug over water, zoals met de Nijmeegse Vierdaagse over de Maas bij Cuijk, maar een hangbrug, gemaakt van pionierhout. Over deze brug is het dan nog maar enkele tientallen meters naar de finish.
Ook de eerste dag hebben de wandelaars al kunnen kennismaken met de scouts, omdat de route langs hoofdkwartier De Blokhut van de 160 leden tellende vereniging liep.

Vandaag gaan de wandelaars richting Heeswijkse Kampen en Linden. Morgen is de dag van Vianen en zal Muziekvereniging Vicinia langs de route zorgen voor de vrolijke noot.

Evenals vorig jaar zal er vrijdag een groots ontvangst zijn op het Stationsplein voor de volhouders!

Stichting Avondvierdaagse Cuijk

S.H.G. de Leeuw
p/a Stationsplein 14
5431 CE CUIJK
0485-311288
06-22983964