Deel dit artikel ‹ Terug

Op Herhaling

Geplaatst op: vrijdag 31 augustus 2012


Op 8 en 9 september wordt er door het Liberty Park het evenement ‘Op Herhaling’ georganiseerd. Tijdens dit evenement zal er aandacht zijn voor de Koude Oorlog (1946-1996). Een periode waarin de Nederlandse Landmacht een groot leger met dienstplichtigen had. Tijdens dit tweedaagse evenement zal deze periode en alles wat erbij hoorde (her)beleefd kunnen worden.

Tijdens de twee dagen kunt u van alles meemaken en beleven. Wat te denken van demonstraties en een defilé met DAF voertuigen, verzorgd door St. Bravo Compagnie. Of de mogelijkheid om zelf in een voertuig te stappen, waaronder een T-55 tank. Het herbeleven van de grensovergang naar de DDR. Een ervaring die u als bezoeker meteen terug in de tijd plaatst.

Er zullen naast de activiteiten ook diverse boogtenten zijn, met daarin opstellingen van onder meer Verbindingen en de Genie, het drievatensysteem enzovoort. En natuurlijk wordt er ook gedacht aan het gezellig samen zijn. Dit kan op het terrein, in de horeca-tent of door een kijkje te nemen op de militariamarkt.

Het evenement is vooral bedoeld voor gezinnen, dus wordt er zowel aan klein als groot gedacht. De opa’s en vaders, hebben zelf gediend in de jaren van de Koude Oorlog. Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Kinderen kunnen een speurtocht doen en (groot-) vaders wordt de mogelijkheid geboden om vanuit rijdende voertuigen verschillende silhouetherkenningsopdrachten uit te voeren.
Het organiseren van dit evenement doet het oorlogsmuseum niet alleen. Zo werken Stichting Bravo Compagnie, de Vereniging Het Voormalige 2e Regiment Cavalerie en het KOVOM Exercitie Detachement mee. Wilt u het uitgebreide programma weten kijk dan op www.opherhaling.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de partners van dit evenement.

De entreeprijs voor het evenement, inclusief toegang tot het museum, bedraagt 10 euro per persoon. Deelname van kinderen aan de speurtocht op het terrein is gratis.