Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijkse Avond4daagse 2012

Geplaatst op: vrijdag 24 augustus 2012


Cuijkse Avond4Daagse 2012
Extra afstand 15 kilometer


Voor het eerst zal dit jaar de afstand van 15 km kunnen worden gelopen tijdens de Cuijkse Avond4Daagse, die gehouden zal worden van 4 t/m 7 september 2012.

Het initiatief van wethouder Michiel van Veen (VVD) om onder auspiciën van de KNBLO de Cuijkse Avond4Daagse nieuw leven in te blazen mag na de eerste voorzichtige stappen in 2011 zich verheugen in een toenemende belangstelling, vooral van scholen en sportverenigingen.

Ook het bedrijfsleven is vorig jaar het enthousiasme van de 500 deelnemers en de talloze toeschouwers niet ontgaan. De ervaringen van vorig jaar zijn de basis voor de organisatie van 2012. De Stichting Avond4Daagse Cuijk is opgericht en is lid van de KNBLO, de organisatie die verantwoordelijk is voor de beroemde Vierdaagse van Nijmegen en een 300-tal avondvierdaagsen door heel het land.

Route
Ook dit jaar heeft Scouting Cuijk dezelfde routes uitgezet als in 2011, met hier en daar kleine wijzigingen, hoofdzakelijk vanwege de veiligheid voor de wandelaars. De politie Brabant-Noord is om advies gevraagd en er worden door hen een aantal scouts opgeleid tot verkeersregelaar.
Voor de meer ervaren wandelaars is er nu ook de mogelijkheid om 15 km te lopen. De eerste dag is de dag van Katwijk, de tweede dag die van Linden, de derde dag Vianen en de slotdag gaat naar Sint Agatha. De laatste dag gaat via de Haagsestraat, de Cuijkse Via Gladiola!

Brug
De pontonniers van Scouting Cuijk zijn van plan op het Stationsplein een brug te slaan. Ook zorgt Scouting Cuijk voor een mooie triomfboog bij start en finish.

Rode Kruis/EHBO
Evenals vorig jaar zijn er dagelijks EHBO’ers aanwezig.

Inschrijfbureau
Vanaf vrijdag 24 augustus a.s. is het inschrijfbureau dagelijks geopend van 18-20u. Zowel individuelen als groepen kunnen zich inschrijven aan de achterzijde van Dansschool Verhoeven. Voor groepen zijn speciale groepsinschrijfformulieren af te halen bij het inschrijfbureau of in Taverna “ffw88”.

Muziek
Ook dit jaar zullen de wandelaars bij start en finish muzikaal worden ondersteund door een Disc-Jockey. Daarvoor wordt een tent geplaatst op het terras voor Taverna “ffw88”. Alle muziekgezelschappen van de gemeente Cuijk zijn gevraagd om onderweg hun muzikale steentje bij te dragen.

Sponsors
Met enkele bedrijven uit Cuijk zijn door de Stichting Avond4Daagse Cuijk afspraken gemaakt over ondersteuning van de organisatie. Mondzorgvoorkids.nl aan het Stationsplein zorgt voor keycords voor alle deelnemers, Albert Heijn Cuijk ontvangt de lopers via hun terrein en Joop Bosmans’ Jumbo doet dat op het Lavendelplein. Binkforce/Printservice Cuijk geeft ondersteuning met raad en daad.
Langs de route zijn diverse horeca-ondernemingen voorbereid op de komst van de wandelaars.

Inlichtingen:
Voor meer informatie is er een website: www.avondvierdaagsecuijk.nl. Op deze website kunt u ook de routes vinden. Telefoon: 0485-311288, e-mail: info@ffw88.com

Aan een speciale Facebook-pagina voor de Cuijkse Avond4Daagse wordt gewerkt.