Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie ArtScape verrast en verrukt

Geplaatst op: vrijdag 24 augustus 2012


Sculpturen met een explosieve kracht, vreugdevolle expressionistische schilderijen vol dynamiek en gevarieerde beelden op één unieke expositie: ArtScape.

Drie toonaangevende kunstenaars – Bart Somers, Ferdy Steger en Willemien van Roekel – stellen hun werk tentoon in het fraaie kasteel Tongelaar te Mill.

Wie van vooraanstaande hedendaagse kunst houdt, mag deze expositie niet missen. Alle drie kunstenaars hebben hun sporen verdiend: op de Biennale te Florence, in exclusieve galerieën en op tentoonstellingen in zowel binnen- als buitenland. 

Somers’ smeedhamer en snijbrander 
“Ik boetseer met de smeedhamer en schilder met mijn snijbrander. Als je dan met je handen over de billen van mijn ijzeren zebra gaat, dan voel je de rondingen van een stevige kont.”

Stegers bezieling
“Het dagelijkse leven met alle gebeurtenissen van vreugde, verdriet, vriendschap, plezier en verwondering is mijn inspiratiebron.”

Van Roekels ‘levende’ beelden
“Ik maak vooral mensfiguren. Het is iedere keer weer een wonder dat een stuk steen tot leven wordt gebracht.”

Jong talent
Om jonge kunstenaars ook een kans te geven, hebben Somers, Steger en Van Roekel een podium gecreëerd voor drie veelbelovende talenten: scenografen Ruben Wijnstok en Koen Steger met schilderijen en Roos Steger met tassen.
Een waardevolle aanvulling op een gevarieerde expositie.

De opening van expositie ArtScape is op 9 september om 15.00 uur, door Frans-Joseph Sinjorgo. Alle kunstenaars zijn dan aanwezig. ArtScape duurt tot en met zondag 30 september en is elke zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur toegankelijk. Door de week op afspraak.

Voorproefje?
Op zondag 2 september om 12.00 uur is er een lunchbuffet en om 14.00 uur geeft Pianist Pepijn een concert. Vervolgens zullen de kunstenaars een rondleiding verzorgen.

Meer informatie op: www.artscape.nu

Contactpersoon: Astrid van Hest, tel. 0411-678 991 of 06-15 523 794.