Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Crime Investigation in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 21 mei 2008


Er is een dode zwart-witte vari gevonden in Zoo Parc Overloon en het lijkt erop dat het dier geen natuurlijke dood is gestorven. De hoofdrechercheur van de Zoo Politie zit met zijn handen in zijn haar en kan wel wat hulp gebruiken. De deelnemertjes van Zoo Crime Investigation gaan hem helpen om de dader op te sporen. Gehuld in echte onderzoeksjassen en gewapend met een kistje met daarin onder andere een kwast, vergrootglas, pincet en handschoentjes gaan de deelnemertjes sporen zoeken rondom de ‘crime scene’ om de dader te proberen te vinden. Zoo Crime Investigation wordt elke zaterdag in juni gehouden en start om 13.30 uur.

Een pootafdruk in het gras, een geknakt takje, een stukje vacht, alles kan een aanwijzing zijn wie de dader is van de moord op de zwart-witte vari. Voorzichtig lopen de onderzoekers rond bij het plaats delict om geen bewijsmateriaal te beschadigen. Ze onderzoeken pootafdrukken, ruiken aan gevonden materiaal en maken overal aantekeningen van. Door alle sporen te verzamelen komen er steeds meer verdachten bij.

Het hoofd van het forensisch onderzoek kan de hulp van de ‘hulponderzoekers’ goed gebruiken tijdens deze lastige zaak. Er zijn zoveel mogelijke daders in Zoo Parc Overloon, dat er goed onderzoek moet worden gedaan. Af en toe krijgt de hoofdrechercheur telefonisch een bericht van het hoofdkantoor, waar sectie wordt verricht op het lichaam van de zwart-witte vari. In die berichten wordt weer een aantal aanwijzingen gegeven. Zullen ze de boosdoener vinden of blijft de moord op de zwart-witte vari een onopgelost mysterie..? Na de activiteit wacht er een patatje en een mooie oorkonde op de deelnemers.

Zoo Crime Investigation wordt gehouden op zaterdagen 7, 14, 21 en 28 juni en start om 13.30 uur. De activiteit kost € 5,75 per persoon, dit is exclusief entree, maar inclusief patatje, drinken en oorkonde. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven op telnr.: 0478-640046.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 15,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 13,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie