Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw in Zoo Parc Overloon deze zomer: de zeehondentraining!

Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012


Deze zomervakantie staan nieuwe activiteiten op het programma in Zoo Parc Overloon. Voor het eerst worden er presentaties gegeven tijdens de zeehondentraining. Een dierverzorger laat tijdens de training zien over welke vaardigheden deze slimme en behendige dieren beschikken. Ook nieuw deze zomer is de Zoo Time op de Outback; bezoekers worden getrakteerd op een exclusieve ontmoeting met reuzenkangoeroes en wallabies. Daarnaast wordt er een nieuwe fotospeurtocht genaamd Foto Hunt aangeboden, speciaal voor oudere kinderen en volwassenen. Tevens hebben afgelopen week vier kleurrijke rosella’s een mooi plekje gekregen in Zoo Parc Overloon.

Zeehondentraining
Vorig jaar april heeft Zoo Parc Overloon de gewone zeehond aan de diercollectie toegevoegd. Twee mannen en één vrouw hebben een prachtig plekje gekregen in de natuurlijke omgeving van het dierenpark. Dagelijks worden de zeehonden door de dierverzorgers getraind. De training met Tonnie en Hagger, de twee mannen, en met Iluna, het enige vrouwtje, is bedoeld om de zeehonden medisch te keuren, elke dag weer. De zeehonden komen tijdens de training op het land en leren op de rug te rollen, de bek open te maken en hun flippers aan te geven. Op die manier kan de dierverzorger ook de buik, de tanden en de nagels inspecteren. Daarnaast vertelt de dierverzorger ook allerlei leuke wetenswaardigheden over de zeehonden. Er is na de training dan ook alle gelegenheid om vragen te stellen aan de dierverzorger. De Zeehondentraining vindt dagelijks plaats om 11:00 uur.

Zoo Time
Voor het eerst deze zomer wordt ook een Zoo Time op de Australische outback verzorgt. De Zoo Time staat garant voor een exclusieve ontmoeting met reuzenkangoeroes en wallabies. De dierverzorger vertelt leuke wetenswaardigheden over deze diersoort. Naderhand is er de kans om vragen te stellen aan de dierverzorger. De Zoo Time op de outback vindt dagelijks plaats om 15:00 uur.

Foto Hunt
Naast de bestaande kinderspeurtocht Zoo Quest wordt deze zomer een nieuwe speurtocht aangeboden, speciaal voor oudere kinderen en volwassenen. De speurtocht genaamd ‘Foto Hunt’ is bedoeld voor de echte speurneus. Over vier dieren die leven in Zoo Parc Overloon worden aanwijzingen gegeven. De bezoeker moet proberen te achterhalen over welk dier het gaat en dient hier een foto van te maken. Op vertoon van de juiste foto zijn leuke prijzen te verdienen. Elke dag kan worden deelgenomen aan de Foto Hunt; deze is gratis verkrijgbaar bij de kassa van Zoo Parc Overloon.

Kleurrijke aanwinst
Afgelopen week hebben vier rosella’s een mooi plekje gekregen in Zoo Parc Overloon. Deze kleurrijke parkietachtige vogels komen voor op de Australische savanne en steppe. Rosella’s zijn er in veel verschillende soorten. De vier mannen in Zoo Parc Overloon zijn twee prachtrosella’s, één groene en één bleekkop rosella. Het zijn echte vruchteneters en kunnen een aardig deuntje fluiten.