Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie 'Mythen en Herinneringen' op Kasteel Tongelaar

Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012


Zondag 5 augustus gaat de expositie 'Mythen en Herinneringen' van start. Deze zal de hele maand te zien zijn op kasteel Tongelaar in Mill. Kleurrijke schilderijen van Marthy van Casteren en imposante beelden van Maarten Luijk, beide uit Oss, sieren de zalen van het kasteel.

Marthy van Casteren schildert “herinneringen”, opgeslagen momenten die al schilderend een plaatsje krijgen op het lege doek! Na de academie van beeldende kunst in Tilburg is Marthy verder gegaan in de mode. Daar komt haar gevoel voor mooie kleuren combinaties waarschijnlijk vandaan. Haar inspiratiebron komt van het vele reizen, zoals naar India en Indonesie. Daar heeft zij genoten van de onderwaterwereld, de structuur en kleuren van het koraal. Veel later heeft ze met verf en water die emotie op het doek losgelaten waardoor prachtige kleurige schilderijen zijn ontstaan. De sfeer en de beleving vormden het instrument voor een nieuw beeld. De Osse polder en haar omgeving in verschillende jaargetijden, inspireren haar eveneens.
Voor meer informatie: www.marthy.nl

Maarten Luijk brengt bijzondere “mythen”tot leven in zijn beelden of beelden groepen. Het werk van Maarten is zeer bijzonder. Het laat een groot respect zien voor alles wat met de natuur te maken heeft en wat de natuur en zijn bewoners aan mystiek, verhalen en vertelsels bieden. De natuur en haar wezens zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie, een bron van waaruit hij met gevoel een beeld kan creëren. Dieren worden vaak door hem uitgebeeld; de raaf, de ijsbeer, de uil en andere dieren met mystiek.
Belangrijk bij zijn werk is de spanning, die hij aan de toeschouwer wil overbrengen. Met zijn inspirerende toelichtingen geeft hij daar nog een extra dimensie aan.
Voor meer informatie: www.maartenluijkstoryteller.nl

Kasteel Tongelaar is iedere zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie is dan ook te bezichtigen. Keizer Culinair biedt de gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de fraaie concertzaal of op het terras.

Het kasteel Tongelaar is te vinden aan Tongelaar 12 en 16 in Mill.
Gratis entree.