Deel dit artikel ‹ Terug

Bibliotheek Mill voortaan op dinsdag gesloten

Geplaatst op: donderdag 5 juli 2012


De bibliotheek Mill is met ingang van 17 juli op dinsdag gesloten. Door een tekort aan vrijwilligers is het niet mogelijk om te zorgen voor een volledige roosterbezetting. De sluiting op dinsdag duurt in ieder geval tot 1 oktober. 

Per 14 april worden de werkzaamheden in de bibliotheek uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. De vrijwilligers worden daarbij ondersteund door een professionele coördinator en bibliotheekmedewerkers. Door het wegvallen van twee vrijwilligers is het helaas niet meer mogelijk om de huidige openingstijden te handhaven. 

Jaarlijks worden er in de bibliotheek Mill meer dan 130.000 materialen uitgeleend en komen er ruim 50.000 bezoekers binnen, voor het lenen en terugbrengen van hun boeken, maar ook om te internetten en het lezen van kranten en tijdschriften. De bibliotheek zou zonder de betrokkenheid van vrijwilligers niet naar behoren kunnen functioneren. 14 Enthousiaste vrijwilligers uit Mill, Cuijk en Grave zetten zich hiervoor in. Wilt u daar één van zijn? Neem dan contact op met BiblioPlus (0485 – 583 500) of kijk op www.biblioplus.nl/vrijwilliger.