Deel dit artikel ‹ Terug

Respons steunt sportstoel voor Brian uit Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 7 juni 2012


Boxmeer – Brian Jeuken is een Boxmeerse jongen van 15 en heeft Duchenne spierdystrofie. Brian wil niets liever dan sporten. Omdat hij zich moet verplaatsen in een rolstoel, moet hij een speciale rolstoel hebben om überhaupt veilig te kunnen rolstoelhockeyen. Een dergelijke sportstoel kost om en nabij de 15.000 euro; een immens bedrag. Respons steunt deze zoon van brandweerman Geert Jeuken maar al te graag.

Respons Boxmeer staat vooral voor veiligheid binnen organisaties en leidt werkgevers en -nemers o.a. op tot bedrijfshulpverleners. “Mensen kunnen hierdoor elkaar helpen in moeilijke en lastige situaties”, aldus Marc Siebers (collega-brandweerman en eigenaar Respons). “En zo kan in deze situatie Brian ook de nodige hulp gebruiken om een van zijn wensen te verwezenlijken; wij steunen hem dan ook maar al te graag!” Respons verzorgt opleidingen zoals BHV, EHBO en andere specifieke, ook brandweergerelateerde, opleidingen op mooie locaties zoals Hotel Riche in Boxmeer. Om Brian te helpen om te gaan hockeyen, probeert Respons een steentje bij te dragen door een deel van de opbrengst van de komende BHV cursussen te storten voor de aanschaf van de rolstoel. “Wij hopen dat hij zo snel mogelijk een balletje mag slaan in zijn nieuwe sportstoel!” zegt Marc. “We willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en daar valt mensen helpen ook onder.”

Er is, in samenwerking met Cybox, ook een actiesite in het leven geroepen: www.boxmeer.info/brian.
Iedereen wordt uitgenodigd om deze site te delen.

Respons roept iedereen op om Brian te helpen, dit kan door een donatie op onderstaande bankrekening te storten: 3663.519.368, tnv B.G.J. Jeuken onder vermelding van “Sportstoel”.

Inschrijven en informeren naar mogelijke data voor een opleiding bij Respons kan via de website www.responsboxmeer.nl of via e-mail info@responsboxmeer.nl.