Deel dit artikel ‹ Terug

Grandioze familiemarkt op de eerste zondag van september te Ravenstein

Geplaatst op: donderdag 7 juni 2012


“OP NAAR RAVENSTEIN”

Vlooienmarkt
Zondag 2 september 2012

Dat het vestigingsstadje Ravenstein rijk is aan succesvolle evenementen is niet alleen vanwege haar sfeervolle uitstraling, maar ook vanwege de diversiteit.

Naast de jaarlijkse keramiekmarkt, de hobby- en creativiteitsmarkt en Ravenstein bij kaarslicht met z’n kerstmarkt, dat de historische stadskern rijk is, maakt Ravenstein zich nu op voor de jaarlijkse vlooienmarkt.

Ditmaal is het niet het centrum, maar de grachtengordel die de sfeer bepaalt op zondag 2 september a.s. van 09.00 tot 16.30 uur tijdens het evenement “Op Naar Ravenstein”.

Vlo-, verzamel- en curiosa aanbod
Opnieuw zullen zo’n 275 kraampjes, langs de anders zo rustieke stadsgrachten, in een prachtige ambiance staan opgesteld. Wat idyllische plaatjes oplevert en bestaat uit aanbieders van professionele aard met o.a. verzamel-, curiosa - en brocante handel. Maar ook grijpen opvallend veel particulieren de mogelijkheid aan om voor hun zolderinventaris een nieuwe eigenaar te vinden. Het aanbod is veelzijdig en interessant voordelig.

Kinderkleedjesmarkt
Reden waarom de markt “Op Naar Ravenstein” is uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving is omdat het evenement nog veel meer biedt, namelijk van kindervermaak tot uiteenlopende gratis attracties.
Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wordt voor de kinderen een afzonderlijke kindermarkt ingericht alwaar zij o.a. hun overbodig geworden speelgoed, leesboeken, computerspellen en/of hun verzamelingen op een kleedje kunnen aanbieden.

Dit legertje amateur-verkopertjes, dat tot de leeftijd van 12 jaar gratis mag deelnemen, groeit jaarlijks en oogst bijzonder veel succes.
Het kinderparadijs wordt opgevrolijkt met diverse verrassende gratis attracties. Dus zorg dat je erbij bent!!!

Wanneer men moe is geworden van het slenteren langs alle prullaria, of zomaar even wil genieten van een hapje of drankje, is het muzikale terras een echte aanrader.

De organisatie, die met deze traditie 27 jaar geleden begonnen is, tracht telkens weer sfeer, gezelligheid en gemoedelijkheid de hoogste prioriteit te geven. Daarnaast stelt zij zich ten doel om op deze wijze meer financiële armslag te verwerven voor enkele plaatselijke verenigingen.

De markt op zondag 2 september a.s. is voor bezoekers geopend van 09.00 tot 16.30 uur.
De entreeprijs is 3 euro (vanaf 12 jaar).
En er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Voor meer informatie bezoek onze website www.OpNaarRavenstein.nl

Namens de Organisatie van “Op Naar Ravenstein”
i.s.m. Stichting Carnaval Ravenstein