Deel dit artikel ‹ Terug

Pittige drankjes maken en noten konfijten op 6 juli

Geplaatst op: dinsdag 5 juni 2012


Groene walnoten gebruiken voor het maken van drankjes? Kan dat? Inderdaad, soms kunnen niet-rijpe vruchten verwerkt worden tot de heerlijkste producten. In Italië worden de groene noten op St. Jan- 24 juni- geplukt en direct verwerkt; een mooie traditie. Bij ons is het verwerken van groene noten wat 'vergeten', maar daarin gaat verandering komen! Ook in 2012 gaan we weer op diverse plekken een tijdelijk walnotenatelier inrichten waar onze workshops gegeven worden. De walnotentuin van La Tertulia is in Nederland de ideale plek, maar er komen wellicht locaties bij.

Hoe ziet deze workshop eruit?

Noten plukken
De groene zachte walnoten worden geplukt en dan direct verwerkt. De noten gebruik je met 'huid en haar' om hele bijzondere dingen van te maken. Behalve drankjes maken we ook gekonfijte noten. Dat wil zeggen, we beginnen ermee en je maakt het thuis verder af. Ze worden gespoeld en in suikersiroop ingemaakt zodat je later een heel bijzonder borrelhapje hebt; of iets aparts bij je kaasplankje of wildgerecht.
De drankjes die we gaan maken zijn pas op dronk als ze een aantal maanden hebben gestaan. Je maakt dus in juni iets bijzonders voor de winterperiode, misschien wel bij een leuk dinertje in de kerstperiode.
Frutti Confetti heeft enig voorwerk gedaan zodat je de verschillende stadia van de producten kunt zien en weet hoe je het thuis kunt afmaken.

Datum: zaterdag 6 juli 2012
Tijd: 9.30 uur tot 13.00 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: La tertulia, Hantert 6, 5435 XB Sint Agatha

Kosten € 42,50 Inclusief groene noten en overige ingrediënten, exclusief wijn, andere benodigde alcoholische dranken en glaswerk.

Aanmeldingen: info@frutticonfetti.nl o.v.v. walnotenatelier 6 juli 2012.
Ook is het mogelijk met een groepje van minimaal acht personen in te schrijven op een datum in overleg in de periode eind juni.

St. Jan is een feest dat viert dat de natuur verandert. 'Met Sint Jan draait het blad zich om' is het gezegde. Tijdens het St. Jans feest strikt de vrouw een man; zo heeft ze haar eigen st. Jan: