Deel dit artikel ‹ Terug

Hockeyclub Civicum lokt spelers met Brabantse gezelligheid.

Geplaatst op: maandag 4 juni 2012


CUIJK - Civicum moet vooruit, op weg naar de top van de derde klasse. En daar heeft de Cuijkse hockeyclub ervaren spelers voor nodig. In ieder geval voor de komende drie jaar. Komend seizoen gaat een aantal ervaren spelers uit het eerste herenteam stoppen met hockeyen. Wat over blijft is een erg jonge ploeg. “Het is een team met veel potentie, maar nog met te weinig ervaring”, zegt trainer Stijn van den Bogart. “Voor de korte termijn hebben we aanvulling nodig”, is de boodschap van de trainer die na de zomer zijn tweede seizoen in gaat als eindverantwoordelijke.
Van den Bogart denkt spelers veel te bieden te hebben. “We hebben een plezierig elftal. Prestatie is belangrijk, maar je bent bij ons geen nummer. Civicium staat bekend om zijn Brabantse gezelligheid. Veel tegenstanders blijven na afloop van de wedstrijden lang hangen. Bij ons kent iedereen elkaar en verzuip je niet in de anonimiteit van de massa.”
Het voordeel van de kleine clubs is tevens ook het nadeel. “Het is een algemene tendens dat clubs met minder dan vierhonderd leden moeite hebben om de herenteams te bemannen”, weet Van der Bogart. “Jongens denken dat hockey een meidensport is. Maar dat beeld klopt totaal niet. Hockey is juist een mooie sport voor jongens. Het is een sport waarin je je energie goed kwijt kan.”
Civicum ondervindt in Cuijk de nodige concurrentie. Van den Bogart: “We zitten met ons sportpark ingeklemd tussen twee voetbalclubs. Aan de ene kant JVC Cuijk en aan de andere kant SIOL. Verder is het in Cuijk mogelijk om zo’n beetje alle mogelijke sporten te beoefenen.”
Van den Bogart richt zijn pijlen op spelers uit de regio. Hij hoopt jongens te trekken die bij hun eigen club voor het eerste team buiten de boot vallen. Hij weet ook wel dat hij bij oud-Cuijkenaar Sander de Wijn, speler van het Utrechtse Kampong en het Nederlands team, niet hoeft aan te kloppen. “Maar zijn er genoeg die wel voor ons in aanmerking komen. Het is toch leuker om bij ons in een eerste team te spelen, dan bij een vereniging waar je anoniem in een derde of vierde team speelt op de vroege zondagochtend. Of misschien zijn er wel spelers die gewoon een keer iets anders willen”, redeneert de hockeycoach, die zelf jaren deel uit maakte van de Cuijkse selectie. Civicum hoopt verder oud-spelers warm te kunnen maken om nog een paar jaar op het oude nest te komen spelen.
Civicum denkt aan drie of vier spelers tussen de 18 en 24 jaar voldoende te hebben om de komende jaren mee uit de voeten te kunnen.
Volgens Van den Bogart is Civicum klaar om een stapje voorwaarts te zetten. “We hebben de accommodatie helemaal op orde. Het is nu tijd om met de bezetting van het team een inhaalslag te plegen.”
“We willen de hele club professionaliseren. Er is een prachtig nieuw clubhuis. We hebben een supermooi semi-waterveld. Maar we gaan nu de nadruk leggen op de persoonlijke ontwikkeling van de spelers. We willen van de leden meer betrokkenheid bij de club legt Van den Bogart uit.
Civicum roept belangstellenden op mee te komen doen met een van de twee open trainingen. Die worden gehouden op dinsdag 12 juni van 20.00 tot 22.00 uur, en op vrijdag 15 juni, eveneens van 20.00 tot 22.00 uur.
Interesse? Aanmelden (niet noodzakelijk) voor de open trainingen, kan met een mail naar tc.civicum@gmail.com ter attentie van Stijn van den Bogart (trainer / coach) en Aad Kleinveld (manager).

www.civicum.nl