Deel dit artikel ‹ Terug

Deze zomer twee keer: Streekproductenmarkt op de Brink

Geplaatst op: vrijdag 1 juni 2012


Kans voor kleine ondernemers en burgers uit de streek; zondag 29 juli en 16 september

Een regionale markt waar je streekproducten kunt kopen. Groente en fruit, geitenkaas, bloemen, honing maar ook Sinttunnise worst en brocante. En is de productie van courgettes, slaboontjes of kersen in uw moestuin dit jaar fenomenaal? Dan is er ook voor burgers en buitenlui een plek op de markt. Wat dacht u van een kraam waar uzelf, uw buurt- of straatvereniging de oogst uit de gezamenlijke moestuinen aan de man brengt! Denk aan een markt zoals je die in veel Franse dorpen in de zomer ziet. Een markt die zowel de inwoners van de gemeente trekt, maar ook toeristen en dagjesmensen.

De Sinttunnisse Brinkmert is dit jaar op zondag 29 juli en voor de herfstproducten op zondag 16 september. Vanaf 11.00 uur bent u welkom en om 16.00 uur sluit de markt weer. Dus gezellig over de markt slenteren, met een tas vol lekkers op een terrasje uitpuffen en genieten van het zonnetje en een levendige Brink. Wordt het een succes dan gaan we door met de markt in 2013 en kan deze misschien wel vaker gehouden worden.

Boerenmarktdag ZLTO 26 augustus

Op 26 augustus vindt dan ook nog eens de Boerenmarktdag georganiseerd door de ZLTO plaats. Hierdoor hebben we deze zomer drie markten mooi verspreid over de zomermaanden. De Boerenmarktdag heeft als thema 'Puur Natuur' en duurt net als de twee streekproductenmarkten van 11.00 tot 16.00 uur. Op deze Boerenmarktdag, georganiseerd door ZLTO afd. Sint Anthonis, zal jong en oud zich kunnen vermaken. U kunt kennismaken met de dagelijkse activiteiten van de agrarische- en aanverwante bedrijven. Ook kunt u de ontwikkeling zien die het platteland doormaakt. Voor meer informatie over de boerenmarkt van ZLTO neemt u contact op met Ardi van Erp tel: 0485 571977 of email: ar.erp@planet.nl

We zijn een agrarische gemeente waar veel streekproducten worden geproduceerd. Waar veel agrariërs hun werkzaamheden uitbreiden met diensten in de recreatieve sector. De streekproductenmarkt biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze producten en diensten op een positieve manier onder de aandacht van een groot publiek te brengen. We houden het niet alleen bij levensmiddelen, ook de promotie van uw bed & breakfast, camping, natuurorganisatie of het gilde behoren tot de mogelijkheden. Kortom een gevarieerde markt voor een breed publiek!

Potentiële standhouders kunnen zich aanmelden via een formulier op www.sintanthonis.nl of haal een inschrijfformulier op bij de VVV, De Merret 2 Sint Anthonis. Kosten bedragen voor een hele kraam 25 euro per keer, 15 euro voor een halve kraam, 10 euro voor een plek van 9m2 en 5 euro voor een kinderplek van 4m2 . Spelregels vindt u op www.sintanthonis.nl. Voor meer informatie belt u Koen Pols 06 39080474 of Diny van Vliet 06 15408501.