Deel dit artikel ‹ Terug

3x is scheepsrecht! Fietspendelboot ‘De Drie Provinciën’ begint aan haar derde vaarseizoen

Geplaatst op: zaterdag 3 mei 2008


Op 25 april 2008 is de openingsvaart van ‘De Drie Provinciën’ gehouden. Vanaf 14.00 uur waren genodigden, waaronder gemeenten- en provincievertegenwoordigers, pers en toeristisch-recreatief bedrijfsleven, welkom aan de Maaskade in Cuijk. Huub Niessen, eigenaarexploitant van de fietspendelboot, stak van wal met een openingswoord waarin hij vertrouwen uitsprak over het seizoen 2008. De marketing van de fietspendelboot is dit jaar groots aangepakt, waarbij diverse samenwerkingsverbanden zijn aangegaan met verschillende partners, zoals supermarkten in de regio, het Jan van Kuyk-700 jaar-theaterspektakel, Dichterbij, de Kidsclub van de Pannekoekenbakker in Plasmolen en toeristisch-recreatief bedrijfsleven voor wederverkoopacties. Niessen gaf aan dat ‘alle zeilen bijgezet zullen gaan worden’ om het seizoen 2008 tot een succes te maken.

Daarna werd de ‘eerste vriend van de boot’ gehuldigd in de persoon van Wethouder Hans Bos van de gemeente Grave en penvoerder/ambassadeur van het project. De ‘vrienden van de boot-club’ is tevens een nieuwe marketingactie van de fietspendelboot. Bezoekers van de fietspendelboot kunnen ‘vriend van de boot’ worden en het gehele seizoen meevaren voor slechts € 20,- en kindervrienden (tot 12 jaar) voor € 10,-.

Na deze huldiging nam Hans Bos het woord en gaf aan blij te zijn met deze vriendschap en met het initiatief fietspendelboot ‘De Drie Provinciën’. Een dergelijk project is belangrijk voor de economische ontwikkeling van de regio en het watertoerisme en zet de regio op de kaart. Hij is er dan ook van overtuigd dat vele bewoners en bezoekers in de regio dankbaar gebruik gaan maken van dit initiatief.

Na deze mooie woorden was het tijd om de scheepshoorn te luiden en te toosten op een behouden vaart. Met alle genodigden aan boord is de fietspendelboot uitgevaren voor haar eerste tochtje van dit seizoen. De eerste bezoekers zijn welkom op woensdag 30 april! De boot vaart van 30 april t/m 28 september van woensdag t/m zondag. Meer informatie: www.fietspendelboot.nl.
advertentie