Deel dit artikel ‹ Terug

Groep 8 de Regenboog organiseert "Funfest" op 31 mei

Geplaatst op: woensdag 30 mei 2012


Uitvoering van het winnende plan van de Jeugdgemeenteraad

Cuijk, 29 mei 2012 – De leerlingen van groep 8 van basisschool De Regenboog uit Cuijk organiseren op donderdag 31 mei a.s. een evenement voor de groep 8-leerlingen van de scholen die mee hebben gedaan aan de Cuijkse Jeugdgemeenteraad. Het evenement, FUNFEST genaamd, wordt gehouden op de JVC-velden. Het is een soort festival met diverse attracties die bedoeld zijn voor grotere kinderen. Het organiseren van het FUNFEST was het winnende plan van de Jeugdgemeenteraad van 3 april jl.

FUNFEST
Het FUNFEST is een gezellig feest dat bedoeld is voor alle groep 8-leerlingen van de vier betrokken basisscholen bij de jeugdgemeenteraad van dit jaar. Het doel is dat de leerlingen van de verschillende scholen elkaar kunnen ontmoeten en alvast kennis met elkaar kunnen maken, voordat ze naar het Voortgezet Onderwijs gaan. Ook ontdekken de kinderen dat je op een prettige manier kunt bewegen en dat gezond eten ook lekker kan zijn.
Er zullen attracties zijn, die bedoeld zijn voor grotere kinderen, zoals ‘levend tafelvoetbal’, een mega-survivalbaan, een knotsengevecht, limbodansen, etc. Tussen de middag is er voor de deelnemers een lekkere en gezonde lunch.
Het FUNFEST wordt gehouden op de JVC-velden op donderdag 31 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Wethouder Willemieke Vervoort zal om 10.00 uur de aftrap geven voor het festival.

Jeugdgemeenteraad
De Jeugdgemeenteraad is een project waarin de gemeente Cuijk samenwerkt met basisscholen uit de gemeente om de leerlingen van groep acht te betrekken bij de gemeente(politiek). Dinsdag 3 april 2012 vond de derde Cuijkse Jeugdgemeenteraad plaats met vier basisscholen: De Regenboog, De Nienekes, ’t Startblok en De Zevensprong. De leerlingen bedachten op school een plan dat ten goede zou komen aan de jeugd van de gemeente Cuijk, verdedigden dit plan als fractie in een echte raadsvergadering met fracties van de deelnemende scholen en overlegden met andere fracties om het beste plan te kiezen. Voor het winnende plan is een budget van €3000,- beschikbaar. Een belangrijk doel van het project is de leerlingen bewust te maken van de (financiële) consequenties van plannen.
De vergadering vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis en was live te volgen via www.cuijk.nl. De opnamen zijn daar ook nog terug te kijken, net als de beelden van de vergadering van de gemeenteraad op 7 mei jl., waarin het plan van De Regenboog werd vastgesteld.