Deel dit artikel ‹ Terug

Digitale wandeling door Oud Boxmeer op 31 mei a.s.

Geplaatst op: dinsdag 29 mei 2012Een reis terug in de tijd maken, en als het ware een wandeling maken door de straten van Boxmeer van pakweg een eeuw geleden. Dankzij moderne digitale technieken is dat komende donderdag mogelijk. In het Weijertheater organiseert de Historische Vereniging Nepomuk die avond een ‘Digitale wandeling door Oud Boxmeer’.
In de loop der jaren heeft de vereniging veel fotomateriaal vergaard en gedigitaliseerd. Uit deze collectie is een selectie gemaakt welke een prachtig beeld geeft van Boxmeer aan het begin van de vorige eeuwwisseling. Door te kiezen voor een uitgekiende volgorde en deze beelden vervolgens met moderne HD-technieken te projecteren, kan als het ware een wandeling gemaakt worden terug in de tijd. Dick Jetten treed daarbij op als ‘gids’ en begeleid de toeschouwer met vele wetenswaardigheden en leuke anecdotes tijdens deze digitale wandeling. Het eind-effect is verbluffend: doordat de antieke foto’s in het ontzaglijke formaat van 6 bij 4 meter in de donkere theaterzaal te zien zijn, heeft de toeschouwer werkelijk het idee onderdeel te zijn van het oude straatbeeld.
De vereniging Nepomuk heeft 25 jaar lang thema-tentoonstellingen georganiseerd in de Nepomuk-kapel. Met digitale technieken, en met behulp van een nieuwe website welke in aanbouw is, wil de vereniging op een andere dynamische manier de geschiedenis van Boxmeer dicht bij de mensen brengen.
De ‘Digitale wandeling door Oud Boxmeer’ wordt georganiseerd op donderdag 31 mei a.s. om 20.00 uur in het Weijertheater. De toegang is gratis. Vanaf half 8 zijn in de hal van De Weijer de entreekaarten op basis van het beschikbaar aantal plaatsen verkrijgbaar.