Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing Marlie Lamers Over CultuurGoed in Het Petershuis

Geplaatst op: donderdag 24 mei 2012


Op donderdagavond 31 mei a.s. verzorgt Marlie Lamers een lezing over (historische) kleding en textiel in Museum Het Petershuis in Gennep. De lezing draagt het thema “Kunst of Kunstig; Nuttig of Fraai; Cultuurgoed moet je delen”. Als verzamelaarster van alles wat betrekking heeft op de geschiedenis van de kleding van de vrouw, beschikt Marlie over een indrukwekkende collectie kleding en daarbij behorende accessoires, zoals kledij voor speciale gebeurtenissen zoals doop- en huwelijksplechtigheden. Ook heeft zij historische kinderkleding.

Marlie Lamers heeft haar verzameling diverse keren getoond tijdens thematische exposities, onder andere in De Weijer te Boxmeer. Tijdens de lezing in Museum Het Petershuis zal zij aan de hand van foto’s en aansprekende voorbeelden uit haar collectie ingaan op de cultuurhistorische betekenis van kleding. Aanvang van het programma is 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee bij ontvangst en toegang tot de huidige expositie van foto’s die tot stand zijn gekomen tijdens een samenwerkingsproject van Tine Kuiper en Ruud Mast, waarbinnen textiel een grote rol speelt. De lezing biedt plaats aan maximaal 50 bezoekers. Geïnteresseerden kunnen tijdens de openingstijden aan de balie van Museum Het Petershuis vooraf een plaats reserveren. Niet-gereserveerde zitplaatsen blijven beschikbaar tot de avond van de lezing. Vrienden van het museum hebben op vertoon van de Vriendenpas gratis toegang. In verband met de veiligheid: vol is vol! Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Zie voor de laatste berichten: www.museumhetpetershuis.nl.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Nadere informatie over het programma is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.