Deel dit artikel ‹ Terug

Maasheggenwandeling met koffie en soep

Geplaatst op: woensdag 23 mei 2012


IVN De Maasvallei organiseert in samenwerking met restaurant hotel ’t Veerhuis en Staatsbosbeheer op zondag 3 juni een wandeling door het Maasheggengebied.

Verzamelen bij ’t Veerhuis, Veerweg 2 in Oeffelt om 9.30 uur waar we samen een kop koffie drinken. Om 10.00 uur start de wandeling die tot ongeveer 12.30 uur zal duren. De excursie wordt afgesloten met een kop soep. U hoeft zich niet aan te melden, voor informatie belt u restaurant `t Veerhuis, tel. 0485-361313. Kosten: € 5,- inclusief koffie en soep, te voldoen voor aanvang van de excursie.

Het Maasheggengebied is vanuit cultuurhistorisch oogpunt gezien van grote waarde. Het gebied is ook van grote betekenis voor veel dieren en planten. De excursie voert langs de Maas, door kleine weilandjes omzoomd door Maasheggen en natuurlijk ook langs de heggen waar een paar jaar geleden het NK Heggenvlechten heeft plaatsgevonden: hoe staan deze heggen er nu bij? Daarnaast wordt ook gekeken naar wat bloeit, wat vliegt en luisteren we naar de vogels die hun lied laten horen. Bent u benieuwd naar wat het voorjaar al te bieden heeft, kom dan zondag 3 juni naar Oeffelt.

Draag waterdichte schoenen of laarzen, het kan namelijk erg nat zijn in het gebied. U moet goed ter been zijn, want we lopen door weilanden en klimmen over rasters. Honden moeten echter thuisblijven.

Graag begroeten wij u voor de wandeling.