Deel dit artikel ‹ Terug

Oorlogsmuseum Overloon zet zichzelf wederom op de kaart

Geplaatst op: maandag 21 mei 2012



Overloon - Op 19 en 20 mei organiseerde het oorlogsmuseum Liberty Park in Overloon voor het derde jaar op rij Militracks. Een evenement waar allerlei voertuigen en andere gebruiksvoorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog te zien zijn. Tijdens dit weekend werd er tevens een gooi gedaan naar een nieuw wereldrecord. Het ging hierbij om een wereldrecord kettenkrads rijden.
Het record stond voor de poging door het oorlogsmuseum op 9 kettenkrads. Maar die hebben niet gezamenlijk gereden. Afgelopen zaterdag was dat wel het geval. Er is door 16 kettenkrads gelijktijdig een parcours van 3,2 km afgelegd. Hiermee heeft oorlogsmuseum Liberty Park Overloon een nieuw wereldrecord neergezet.
Een makkelijke opgave was het zeker niet, want we hebben het hier over voertuigen van bijna zeventig jaar oud en het af te leggen parcours ging door de bossen over een harde en ruwe ondergrond. Het museum is uitermate blij met het behalen van het wereldrecord. De inzet van de eigenaren van kettenkrads was overweldigend om te zien. Stuk voor stuk gemotiveerd om gezamenlijk het wereldrecord neer te zetten. De kettenkrads kwamen uit Duitsland, Engeland en Nederland.
Naast de kettenkrads waren er ruim 60 voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig tijdens Militracks. Er kon met het merendeel van deze voertuigen meegereden worden over het parcours. Dit was beide dagen erg in trek, bij jong en oud. Militracks is een evenement met internationale faam, dat zichzelf inmiddels meer dan bewezen heeft. Dat werd tijdens dit weekend nog maar weer eens duidelijk. Dit bleek onder andere uit het bezoekersaantal, dat zowel op zaterdag als op zondag 4.000 was. Een toename van ruim 40% ten opzichte van afgelopen jaar. Erik van den Dungen – directeur van het Liberty Park – kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagd evenement.
www.militracks.nl