Deel dit artikel ‹ Terug

Royal Blues Festival 2012, 26 mei in Mill

Geplaatst op: maandag 21 mei 2012Zaterdagavond 26 mei staat bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill het Royal Blues Festival op het programma. Vanaf 21.00 uur zullen maarliefst 3 bands het podium beklimmen en hun diverse soorten blues laten horen en zien. Toegang bedraagt 5 euro.

Destination the band:
Zes ervaren, enthousiaste en gedreven muzikanten die op hun eigenwijze wijze muziek maken. Dat is Destination the Band. Een solo meer of minder dan in het origineel, het maakt voor de heren muzikanten niet uit. Plezier maken, dat is de rode draad bij hun optredens. Zij brengen een breed repertoire. Van de echte onvervalste blues tot stevige rock-‘&-roll, een optreden van deze band is meestal een feest van herkenning voor de muziekliefhebber.
Big Dutch:
Big-Dutch is een Bluesband met invloeden van Jazz, Funk en Soul. De talentvolle 23 jarige Toine Scholten heeft nummers van Eric Clapton, Amy Winehouse, Johnny Lang en meerdere artiesten in zijn jasje gekleed. Met zijn 4 mansformatie weet hij het publiek te bespelen door zijn virtuoose gitaarspel en prettige stem. Waardoor het nummer Gravity van John Mayer een vette blues- sound heeft gekregen. De Band heeft ondertussen al in het voorprogramma gestaan bij o.a. Matt Schofield, Robben Ford, Dicky Greenwood en Bas Paardekooper.
Stoolgang:
The Stoolgang is begin jaren 90 opgericht in Stramproy. Na een aantal wisselingen is, eind jaren 90 van de vorige eeuw, de huidige bezetting van The Stoolgang ontstaan. Er wordt wekelijks stevig gerepeteerd; shuffle, boogie en swing vormen de hoofdmoot met uitstapjes naar rock'n roll en soul. The Stoolgang maakt geen eigen bluessongs maar vist in de overvolle bluesvijver naar bekende en onbekende covers die ze voorzien van een "stoolgang"saus.

Zin in een avondje blues? Dan mag u het Royal Blues Festival op zaterdagavond 26 mei aan de Kerkstraat in Mill niet missen. www.caferoyalmill.nl