Deel dit artikel ‹ Terug

Kom op kraamvisite in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: dinsdag 15 mei 2012


De nieuwste aanwinsten van Zoo Parc Overloon zijn twee rendierkalfjes welke afgelopen week op dezelfde dag geboren zijn. Vlak na elkaar werd bij twee van de rendiervrouwen een jong geboren. Nog maar net op de wereld stonden ze wat onzeker en wankel op hun pootjes maar al snel volgde ze hun moeder in looppas. Rendierjongen worden met een zwarte vacht geboren, deze kleur dient als schutkleur in de natuur. Rendieren komen voor op de toendra’s van Noord-Amerika en Siberië, gebieden met heide en zand, met de donkere kleur van hun vacht zijn de jongen dus goed beschermt. Zodra ze groter worden, krijgen ze de licht bruine kleur van volwassen rendieren.

De afgelopen tijd zijn meer jonge dieren geboren in Zoo Parc Overloon. Bij de kroeskoppelikanen zijn vijf jonge dieren uit het ei gekropen, zeer bijzonder voor Zoo Parc Overloon, voor de tweede keer in twaalf jaar hebben de kroeskoppelikanen voor nageslacht gezorgd. Ook de Bennetts’ wallabies hebben baby’s. Deze jonge dieren hebben de gewoonte om het zich gemakkelijk te maken in de buidel van de moeder. Maar let goed, af en toe steekt er een hoofd, poot of staart uit de buidel. Dit zorgt voor grappige taferelen. Op 11-11-‘11 werden vier cheetahwelpen geboren, een unieke gebeurtenis voor het dierenpark. Tino, Reza, Zayra en Tahnee krijgen deze zomer les van moeder Xavannah in jagen, sluipen en sprinten.

Tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend is er nog veel meer te doen in Zoo Parc Overloon. Zo staan een tal van activiteiten op het programma. Bij dieren als de kleine panda’s, dwergnijlpaarden, reuzenmiereneters en de witwanggibbons vinden dagelijks Zoo Times plaats. De dierverzorger vertelt allerlei bijzondere wetenswaardigheden over de dieren. Natuurlijk is er ook alle tijd om je vragen te stellen. Tijdens de imkerdemonstraties wordt je alles bijgebracht over het imkeren, zo worden de mannelijke bijen gemerkt, kunstraat gemaakt en honing geslingerd, kun jij de grote koningin vinden?

Ook bij de educatieve kar Beestenboel kom je meer te weten over de (eigen)aardigheden van de dieren. Waar je in het dierenpark de dieren kunt bewonderen mag je bij Beestenboel voelen hoe zacht de vacht van een kameel is en ontdekken hoe zwaar een gewei is. De Beestenboelkar staat van woensdag 16 mei tot en met 20 mei, 23 mei en 26 tot en met 28 mei in het park.