Deel dit artikel ‹ Terug

Ons Plattelandsrondje 2012: stap af bij Huistheater De Steenakker in Haps

Geplaatst op: dinsdag 15 mei 2012


Op 19 en 20 mei zal de derde editie van OnsPlattelandsRondje gaan plaatsvinden. Vier fietsroutes dwars door het Land van Cuijk met daarin aandacht voor bedrijvigheid, historie en cultuur. Stap onderweg af bij bijvoorbeeld Huistheater De Steenakker in Haps.

Een nieuwe start

De procedures voor een bestemmingsplanwijziging zijn bijna rond en hierdoor kan Huistheater De Steenakker binnenkort officieel van start gaan. Het theater is bezig met het ontwikkelen van nieuwe programma’s en gaat deze na de zomervakantie aanbieden aan een breed publiek. In het weekend van ‘OnsPlattelandsRondje’ kan men alvast een voorproefje gaan nemen.

Op zaterdag 19 mei zijn er openbare repetities van toekomstige theaterstukken, is er een kleurenwedstrijd voor kinderen en kan men een wandeling maken met een IVN gids door het natuurgebied rondom het theater en de voormalige spoordijk, met als thema Duits lijntje. Op zondag 20 mei zijn er korte ‘ Verhalen van de Steenakker’ in het theater te horen, is er een trailer van de documentaire film over het Duits lijntje te zien en is er voor kinderen een doorlopende workshop Maskers maken. Verder kan men proeven van enkele heerlijkheden die het theater bij haar programma ‘High Thea-traal’ gaat aanbieden.

Het theater richt zich met haar programma’s op de cultuurhistorie van de streek en gaat voor groepen culturele maatwerkarrangementen verzorgen. Daarnaast gaat het theater openbare (workshops)programma’s en theatervoorstellingen programmeren die speciaal voor en door het theater zijn ontwikkeld. Voor de inhoud daarvan worden nieuwe verbindingen gelegd tussen de cultuurhistorie van de streek, de omringende natuur mét theater - en kunstdisciplines. Het Duits lijntje krijgt daarbij een bijzondere betekenis. Na de zomervakantie volgt nadere informatie over deze programma’s op website: www.desteenakker.nl

Floriade

Ter promotie van het theater en het Land van Cuijk is het theater ook de komende zomerperiode vertegenwoordigd op de Floriade. In het Land van Cuijk-Paviljoen ENV9 (Ebben Inspyrium) zal eigenaresse van het theater Elles van Loenen een aantal workshops en presentaties geven aan de hand van een verrassende culturele erfgoedreis langs het Duits lijntje van Rusland naar Engeland. Ze neemt het publiek daarbij actief mee aan een Brabants bonte vertel en doe-tafel (…). De eerste workshops vinden plaats in het Pinksterweekend. Dit programmaonderdeel is ontwikkeld in samenwerking met het Verrassende PlatteLand van Cuijk.