Deel dit artikel ‹ Terug

Volop activiteiten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: maandag 28 april 2008


Op Hemelvaartsdag en Pinksteren is er volop leven in de brouwerij in Zoo Parc Overloon; een valkenier verzorgt drie keer per dag spectaculaire roofvogeldemonstraties, de bijzondere reuzenmiereneter is net gearriveerd en er zijn pasgeboren kameeltjes te bewonderen.

Wie wil weten welk dier bang is voor zijn eerste zwemles en welk dier een echt mama’s kindje is, kan meedoen aan de speurtocht ‘Born to be Wild’. Wees er snel bij, want de speurtocht loopt nog maar tot en met 12 mei!

Activiteiten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren
Een spectaculair gezicht, als de reusachtige roofvogel vlak over de hoofden van de bezoekers suist. Valkenier Eelco Tieleman verzorgt op 1, 11 en 12 mei om 13.00, 14.30 en 16.00 bijzondere roofvogeldemonstraties op het demonstratieveld. In de Magic Zoo Show beleven de theaterdieren om 12.30 uur en 14.30 uur de raarste avonturen. Tijdens de spetterende theatervoorstelling leven bezoekers met de vrolijke Ollie en de ietwat humeurige Dizzie mee, dansen de apensamba en worden verrast door de grote wisseltruc.

Tijdens deze feestdagen is in de bijenstal ook volop bedrijvigheid; de Imkervereniging Venray is tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het leven van bijen. Kinderen kunnen zich laten schminken, een ballonfiguur laten knopen, spannende poppenkastverhalen volgen en vachtjes voelen en schedels bekijken bij de Beestenboelkar. Ook de mascotte Zoodey is van de partij!

Meivakantie
Niet alleen op Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn er volop activiteiten, ook tijdens de meivakantie valt er genoeg te beleven. Veren, vachtjes, schedels en dieren op sterk water zijn ook dagelijks te bewonderen bij de educatiekar Beestenboel. Aan de hand van de meest uiteenlopende dierlijke voorwerpen kunnen bezoekers vragen stellen en krijgen ze een hele andere kijk op de dierenwereld. Beestenboel staat tijdens de meivakantie elke dag van 13.30 tot 16.00 uur in het park.

Voor de jonge bezoekers is het extra feest tijdens de meivakantie. Elke dag beleven de dieren spannende avonturen tijdens de poppenkastvoorstelling en toveren de schminkmeiden de kinderen in een mum van tijd om tot kleurige paaseieren. Als de kinderen met Zoodey de mascotte op de foto willen moeten ze snel zijn, voor ze het weten is hij alweer verder gehuppeld! Wie een leuk ballonfiguur wil laten knopen kan kiezen uit allerlei kleuren en dieren.

Stevige Stinkers
Elke zaterdag in mei kunnen kinderen mee doen aan de kinderrondleiding ‘Stevige Stinkers’. Kom alles te weten over lekkere en vieze geuren in het dierenrijk. Wie ruikt naar popcorn en wie doet aan geurgevechten? Een ervaren gids neemt kinderen mee op een geurtocht door het park. Hoe staat het met hun eigen neus gesteld? Natuurlijk mogen ook ouders mee. ‘Stevige Stinkers’ start om 13.30 uur en kost € 1,75 per persoon (exclusief entree). Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Reserveren kan telefonisch via tel.: 0478-640046.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 15,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 13,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie