Deel dit artikel ‹ Terug

Zomerexpositie Beeldentuin Museum Het Petershuis Vanaf 20 Mei Geopend

Geplaatst op: maandag 14 mei 2012Sinds jaar en dag maakt een fraaie binnentuin deel uit van het historische pand in Gennep waarin Museum Het Petershuis is gevestigd. Vanaf 2011 is deze gedurende het zomerseizoen als beeldentuin onderdeel van de expositieruimte van het museum. Vanaf zondag 20 mei a.s. is de beeldentuin weer toegankelijk voor bezoekers. Tot eind oktober worden er een aantal prachtige beelden en sculpturen tentoongesteld van glaskunstenaar Frank Biemans uit Nijmegen en bronsgieter Rob van den Broek uit Afferden. Voor genodigden en Vrienden van het museum vindt de officiële opening van de beeldentuin plaats op zaterdag 19 mei om 15.00 uur.

In de beeldentuin van Museum Het Petershuis worden o.a. glazen beelden getoond van de Nijmegen woonachtige kunstenaar Frank Biemans. Voor Frank vormt glas als basismateriaal een ware uitdaging, vooral door haar transparantie en weerbarstigheid. Die transparantie levert, in combinatie met licht, een schijnbare vierde dimensie op. Beweging, dynamiek, harmonie en ruimte zijn thema's die in zijn werk zichtbaar zijn. Natuurelementen, maar ook menselijke eigenschappen worden in de beelden van Biemans tot uitdrukking gebracht. Zelf zegt hij daarover: ‘Zoals het interval in de muziek de ruimte is tussen de tonen, zo vormen de ruimtes tussen het glas een wezenlijk bestanddeel in mijn werk.’ De in Afferden woonachtige en werkzame Rob van den Broek heeft in de 35 jaar dat hij als bronsgieter actief is vele beelden voorbij zien komen. Met zijn eigen werk gaat hij telkens weer de uitdaging aan af te wijken van alles wat hij als eens gezien heeft. Zijn beelden bouwt hij op in was, waarna er delen worden uitgesneden. Daardoor ontstaat er een nieuw concept, waarbij de oorspronkelijke vorm niet zelden naar de achtergrond verdwijnt. Doordat Van den Broek de techniek van het brons gieten volledig beheerst, gaat hij tot het uiterste van de mogelijkheden die de techniek toelaat.

De zomerexpositie in de beeldentuin van Museum Het Petershuis zal voor het eerst dit seizoen voor het publiek worden opengesteld op zondag 20 mei a.s. vanaf 14.00 uur. De binnentuin maakt onderdeel uit van de museumruimte en is op de reguliere openingstijden van het museum toegankelijk tot eind oktober 2012. Gedurende het winterseizoen is de binnentuin voor museumbezoekers gesloten.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. In tegenstelling tot eerdere berichten is het museum gedurende Hemelvaartsdag gewoon geopend. Op eerste pinksterdag is het museum gesloten, op tweede pinksterdag geopend. Nadere informatie over de expositie in de beeldentuin is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.