Deel dit artikel ‹ Terug

Kampioenendag 16 juni 2012

Geplaatst op: donderdag 26 april 2012


Sporters uit gemeente Cuijk in spotlights tijdens Kampioenendag

Cuijk, 26 maart 2012 - Op zaterdag 16 juni aanstaande vindt de jaarlijkse Kampioenendag plaats. Iedereen die iets met sport heeft is vanaf  14.00 uur van harte welkom in sporthal de Stappert in Haps. Het belooft een sportieve middag te worden voor jong en oud.

Wat is de kampioenendag
Tijdens de kampioenendag worden alle sportkampioenen uit de gemeente Cuijk in het zonnetje gezet. Michiel van Veen, wethouder Sport, zal de kampioenen huldigen en de ‘Sporters van het jaar’ bekend maken. Voor het eerst reikt veelvoudig kampioen Ielja Strik dit jaar de naar haar vernoemde award uit. Er zijn verschillende spectaculaire sportdemonstraties.

Kampioenen aanmelden
De gemeente Cuijk gaat sportverenigingen via een brief oproepen om teams of individuele sporters aan te dragen voor de kampioenendag.  Het gaat om sporters of teams uit gemeente Cuijk die in de periode van 1 juni 2011 tot 1 juni 2012 kampioen zijn geworden. Kent u zelf ook een  kampioen of kampioensteam? Dan kunt u deze tot 1 juni aanmelden via de website www.cuijk.nl.

Sporter van het Jaar
Kampioenen die zijn aangemeld, zijn meteen genomineerd voor de titel Sporter van het jaar. Op de kampioenendag worden uit zes categorieën de Sporters van het jaar gekozen. Deze categorieën zijn: voor volwassenen: sportman, sportvrouw en sportploeg. Voor jeugd zijn dit: sportploeg jongens, sportploeg meisjes en sporttalent.

Ielja Strik Award
Dit jaar wordt op de kampioenendag voor het eerst ook de Ielja Strik Award uitgereikt. Ielja Strik komt uit Cuijk en is een veelvoudig Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen powerliften. Ze overhandigt de award persoonlijk aan een bijzondere sporter, bestuurder, trainer  of vrijwilliger van een sportvereniging uit gemeente Cuijk.

Informatie
De kampioenendag vindt plaats in sporthal de Stappert te Haps op zaterdag 16 juni aanstaande. Het programma begint om 14.00 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Kijk voor meer informatie op www.cuijk.nl.