Deel dit artikel ‹ Terug

LOM gaat vrijdag op zwart

Geplaatst op: donderdag 26 april 2012MILL – Komende vrijdag, 27 april, wordt begonnen met de sloop van de oude studio van de Lokale Omroep Mill aan de Paralellweg . Omdat in het nieuwe onderkomen, Myllesweerd, nog niet alles gereed is heeft de LOM een tijdelijke oplossing gecreëerd. Maar om het systeem over te zetten zal de LOM vrijdagochtend niet te ontvangen zijn. Noch op TV, noch op radio. Naar verwachting zal de LOM tegen de middag weer op de kabel te ontvangen zijn.
Minder goed nieuws is er voor de luisteraars, die de LOM via de vrije ether op de 107.30FM ontvangen. Zij zullen de LOM gedurende een langere tijd niet kunnen ontvangen. Omdat de nieuwe antenne op de schoorsteen van Van Hout nog niet helemaal klaar is gaat dit wat langer duren dan het omzetten van het kabelsignaal. Naar verwachting zal de etherfrequentie medio mei weer in de lucht zijn.
Het heeft ook gevolgen voor enkele programma's. Zo zal de Telebingo uitzending op 5 mei niet doorgaan en zal ook het radioprogramma SwingMill, inclusief het SWOM infoblok, op vrijdagochtend niet uitgezonden worden.