Deel dit artikel ‹ Terug

Concert Brainbox in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 23 april 2012


Een van de meest legendarische bands uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek
Brainbox
De 'best of show'

Brainbox, een van de meest legendarische bands uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek, is terug op het podium. Kaz Lux, hét boegbeeld van Brainbox, heeft de groep met ingang van 2010 nieuw leven ingeblazen. Naast de karakteristieke zanger bestaat de herkenbare bezetting verder uit de gitaristen Rudy de Queljoe en John Schuursma, drummer Pierre van der Linden en bassist Cees van der Laarse.

Brainbox maakte eind zestiger, begin zeventiger jaren grote indruk met een unieke muziekstijl die het midden houdt tussen (blanke) blues, psychedelica en pop. Nummers als 'Down Man', 'Dark Rose', 'The Smile' en 'Summertime' hebben de tand des tijds moeiteloos doorstaan en gelden tegenwoordig als onbetwiste klassiekers.

De met veel landelijke publiciteit omgeven comeback van Brainbox heeft inmiddels een extra dimensie gekregen met de release van het album 'The 3rd Flood'. Het betreft nota bene de eerste studio-cd sinds begin zeventiger jaren van de band. Vanzelfsprekend zal tijdens het theateroptreden van Brainbox een aantal nieuwe nummers ten gehore worden gebracht, maar verder zal het publiek zich toch voornamelijk kunnen verheugen op een ‘best of show’.


Schouwburg Cuijk
Do 3 mei, 20.15 uur
www.brainboxmusic.nl
www.peterboonemusicproductions.nl