Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Parc Overloon in nieuw jasje

Geplaatst op: maandag 7 april 2008


Zoo Parc Overloon heeft de afgelopen weken diverse verbouwingen ondergaan en is daarmee helemaal klaar voor lentekriebels en de daarmee gepaard gaande bezoekersstroom. Ook de dieren lijken al lentekriebels te krijgen. De afgelopen weken zijn in het park namelijk de eerste twee kamelen van dit jaar geboren en de roodpootseriema’s zijn al aan het nestelen. Dat voorspelt nog veel geboortenieuws dit voorjaar!

Vernieuwingen
De voorbereidende voorjaarswerkzaamheden in de tuinen zijn afgerond. De narcissen en krokussen staan in bloei en Zoo Parc Overloon is deels in een nieuw jasje gestoken. De afgelopen maanden is namelijk hard gewerkt aan de entree, het Panda Paviljoen, de speeltuin en nieuwe biotopen.

Het Panda Paviljoen en de souvenirwinkel zijn flink uitgebreid en de komende maanden zal het Panda Paviljoen verder worden uitgebreid tot een overdekte accommodatie van wel 1900 m2. Er komen twee grote zalen bij waardoor er meer mogelijkheden ontstaan voor feesten en partijen. Deze zalen kunnen onderdak bieden aan groepen van zo’n 120 tot 190 personen. Ook de terrassen worden vergroot, vanwaar bezoekers een prachtig uitzicht hebben op de Aziatische Maidan.

Niet alleen het Panda Paviljoen is verbouwd, de speeltuin is tevens geheel vernieuwd en verplaatst. Naast de kinderboerderij is een prachtig biotoop voor reuzenmiereneters gerealiseerd zodat de dieren bij aankomst meteen in hun nieuwe onderkomen kunnen trekken. Verder is de witte vallei bij de botanische tuin getrokken en is de route in verschillende delen van het park verlegd zodat bezoekers zich, via de bijzondere uitkijkjes, nog dichterbij de dieren wanen.

Nieuwe diersoort
In Zoo Parc Overloon is de afgelopen periode een nieuwe diersoort geïntroduceerd: de Chinaparkiet. Na enige tijd achter de schermen te hebben doorgebracht, konden de zestien vogels hun volière gaan verkennen. Zoo Parc Overloon heeft de grootste groep Chinaparkieten in dierentuinen ter wereld! De parkieten verblijven in de voormalige volière van de Patagonische rotsparkieten en lijken hun draai al helemaal te hebben gevonden!

Born to be Wild
In Zoo Parc Overloon is de nieuwe lentespeurtocht ´Born to be Wild´ van start gegaan. Tijdens deze bijzondere speurtocht komen de jonge deelnemers van alles te weten over pasgeboren dieren en hun opvoeding. Wie wordt na de geboorte direct aan zijn lot overgelaten en wie blijft nog jaren onder moeders vleugels? Op deze en andere vragen krijgen de jeugdige deelnemers van het park antwoord.

De volledige opbrengst van ‘Born to be Wild’ gaat naar een kraanvogelproject in Rusland. De natuurbehoudstichting Stichting Zodiac Nature Watch, waarmee Zoo Parc Overloon nauw samenwerkt, steunt een project waarbij bevruchte kraanvogeleieren uit Europese en Amerikaanse dierentuinen worden uitgebroed in een fokcentrum in Rusland. De jongen worden daar grootgebracht en vervolgens worden ze uitgezet in de natuur. De speurtochtformulieren zijn tot en met 11 mei verkrijgbaar aan de kassa voor € 1,50.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 15,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 13,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie