Deel dit artikel ‹ Terug

Moya Brennan - The voice of Clannad

Geplaatst op: dinsdag 10 april 2012


Eén van de grootste stemmen die het menselijk oor ooit heeft bereikt.’ (Bono)
Moya Brennan - The voice of Clannad

‘Eén van de grootste stemmen die het menselijk oor ooit heeft bereikt,’ aldus Bono over Moya Brennan, met wie hij de wereldhit 'In a lifetime' zong. Al ruim een kwart eeuw is Moya Brennan synoniem voor spirituele Keltische muziek. Haar stem bepaalde het unieke karakter van de band Clannad die de wereld liet kennismaken met de traditionele Ierse ballade in een modern, toegankelijk jasje. Songs als 'Theme from Harry's Game' en 'I will find you' staan in ieders muzikale geheugen gegrift.

Ook op eigen kracht is en blijft Moya Brennan een wereldster. Ze weet met evenveel overtuiging tienduizenden muziekliefhebbers te boeien tijdens het toonaangevende Glastonbury Festival, als een meer intiem publiek in theaterzalen over de hele wereld, waar ze een hartverwarmende intimiteit weet op te roepen. Ze stort zich vol overgave in muzikale projecten, waaronder de internationale musical 'Excalibur', die het verhaal vertelt van koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel - het zal geen verbazing wekken dat Brennan gecast is voor de rol van de mysterieuze Lady of the Lake.

In 2008 verscheen ‘Heart Strings’, een livealbum dat een aardig voorproefje geeft van wat u vanavond mag verwachten: Ierse traditionals, eigen werk, hoogtepunten uit het Clannad-repertoire, een begeleidingsband van grote klasse en natuurlijk die prachtige stem van Brennan.

Schouwburg Cuijk
Vr 20 april, 20.15 uur
www.moyabrennan.com
www.peterboonemusicproductions.nl