Deel dit artikel ‹ Terug

Regionale tentoonstelling Alphons Wintersprijs 2012

Geplaatst op: vrijdag 13 april 2012


Op vrijdag 13 april om 20.00 uur opent in Roepaen Cultureel Podium, Kleefseweg 9 te Ottersum, de derde van de zeven regionale tentoonstellingen in het kader van de tweejaarlijkse Alphons Wintersprijs. Aan deze schilder- en tekenwedstrijd voor amateurkunstenaars uit Nederlands- en Belgisch-Limburg doen dit jaar ruim 275 deelnemers mee. In Ottersum exposeren 22 kunstenaars ieder één recent gemaakt werk. Hiermee maken ze kans om genomineerd te worden voor de Alphons Wintersprijs 2012. Willem Jansen, voorzitter van Stichting Alphons Winters, opent de expositie. Iedereen is hierbij van harte welkom. Daarna is de expositie nog te bezoeken t/m 29 april van vrijdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur.  

Exposanten
In Ottersum exposeren de volgende kunstenaars: Everdien Arts-van Haaren, Anne Marie Backx van Ostaden, Hanny Coonen-van Ham, Nicole Franken, Cunera van Grootel, Theo Houben, Annie Janssen, Mieke Jonker, Martha van der Linden, Jacqui Magusin-Garé, Tilly Mulders, Selm Nelissen, Riet Noij-Theunissen, Mieke Rats-Zeegers, Berry Schipper, Ida Schouten, Monique Schrama, Kitty van den Thillart, Wim Uitjens, Marijke Verhaag-Peeters, Thea de Vries en Toos Wijnen.

Behalve in Ottersum vinden nog regionale tentoonstellingen plaats in Venlo, Kerkrade, As, Sittard, Urmond en Weert. Hieruit wordt een aantal werken genomineerd voor de Alphons Wintersprijs 2012. Deze worden samengebracht in een eindtentoonstelling in het najaar van 2012 in Maastricht en opgenomen in een begeleidende catalogus. Een vakjury bepaalt de uiteindelijke winnaars.

Stichting Alphons Winters
Met de organisatie van regionale tentoonstellingen, een eindtentoonstelling en de toekenning van de Alphons Wintersprijs, wil Stichting Alphons Winters de amateur schilder- en tekenkunst in beide Limburgen bevorderen. Daarbij wordt ze geadviseerd en ondersteund door het Huis voor de Kunsten Limburg. Kijk op www.hklimburg.nl/alphonswinters voor meer informatie.