Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen daar gebeurt het!

Geplaatst op: dinsdag 3 april 2012In de tweede week van april gebeurt er veel in en rondom Roepaen. Dat een klein podium groot kan zijn bewijst de release van de cd "Wovenhand Live at Roepaen". Niet te missen zijn de optredens op zondag 15 april van Ciara Sidine, kenners voorspellen haar een grote toekomst, en Pokey LaFarge, live een groot feest! Op deze dag vindt ook de start plaats van een regionale expositie waarbij amateur-kunstenaars strijden voor de Alphons Wintersprijs.

CIARA SIDINE
Zondag 15 april | aanvang 14:30 uur | €15,50 | singer songwriter

Met haar opmerkelijk cd debuut ‘Shadow Road Shining’ en haar optreden bij het VPRO programma Vrije Geluiden weet de Ierse zangeres Ciara Sidine zich direct op de muzikale kaart te zetten. Haar krachtige stem draagt bijna letterlijk haar songteksten. De twaalf songs op deze cd worden overtuigend gebracht en ondersteund door prettig in het gehoor liggende melodieën. Een keur van gerenommeerde Ierse muzikanten leverden hun bijdrage aan het album w.o. Steve Wichham (The Waterboys), gitarist Conor Brady (o.a. Terence Trent D’Arby), bassist Paul Moore en keyboardspeler Justin Carrol (Van Morrison) en drummer Dave Hingerty van The Frames.

“Een prachtige mengeling van alternatieve Amerikaanse country, waarbij de snik in de stem en Ierse melodielijnen niet mogen ontbreken.”- Vrije Geluiden

POKEY LAFARGE
Zondag 15 april | aanvang 17:00 uur | €15,50 | roots

Als Pokey en zijn bandleden het podium betreden, waan je je zomaar in de jaren dertig en veertig. Niet in de laatste plaats door de verschijning van de zanger, die al net zo strak in het pak zit als zijn haar in het vet. Bovendien word je meegenomen naar St Louis in de tijden van vóór de Tweede Wereldoorlog. Er wordt zelfs gefluisterd dat hij de nieuwe Bill Monroe zou kunnen worden. Stil blijven staan tijdens een optreden van Pokey LaFarge and The South City Three is bijna onmogelijk. De band speelt het dak eraf met ragtime, swing en andere oer rock ’n roll. Zelfs de tearjerkers hebben een zodanig aanstekelijk ritme dat de bezoeker meteen aan het dansen slaat.

EXPOSITIE STICHTING ALPHONS WINTERS 2012
Zaterdag 14 april t/m zondag 29 april (vr. zat. zon.) | aanvang 14:00 uur- 17.00 uur | kunstexpositie

Een twintigtal amateur – kunstenaars uit Noord-Limburg exposeren vanaf 13 april a.s. bij Roepaen. Voor de tweede maal wordt in het kader van de zo genoemde Alphons Wintersprijs het werk van een aantal deelnemers uit Noord-Limburg gepresenteerd. Deze inmiddels bekende prijs is in het leven geroepen ter herinnering aan de befaamde huisarts en kunstschilder Alphons Winters. Hij woonde en werkte vele jaren in de stad Sittard.

De tentoonstelling in Ottersum is een van de zeven regionale exposities in 2012. In totaal zijn er 280 amateurs die op meerdere tentoonstellingen meedingen naar de Alphons Wintersprijs.

De expositie in Roepaen wordt geopend op vrijdag 13 april a.s. om 20.00 door Willem Jansen, voorzitter Alphons Winters stichting.

Expositie data
zaterdag 14 april 2012 - zondag 15 april 2012 - vrijdag 20 april 2012 - zaterdag 21 april 2012 - zondag 22 april 2012 - vrijdag 27 april 2012 - zaterdag 28 april 2012 - zondag 29 april 2012.

CD WOVENHAND LIVE AT ROEPAEN

Het waanzinnige concert van Wovenhand (december 2010) bij Roepaen, opgenomen en uitgezonden door Rockpalast, wordt op CD met DVD en als 3lp uitgebracht. Wovenhand’s eerste live album “Live at Roepaen” is vanaf 13 april overal te koop o.a. bij Kroese en de Waaghals.