Deel dit artikel ‹ Terug

Jumbo gaat samenwerken met ROC de Leijgraaf

Geplaatst op: maandag 26 maart 2012Meer assortiments- en vakkennis in mbo-opleidingen bij Jumbo

Jumbo Supermarkten gaat samenwerken met ROC de Leijgraaf voor de mbo-opleidingen voor medewerkers logistiek en winkels. Hierdoor zijn de Jumbo-medewerkers die deze trajecten volgen verzekerd van een landelijk erkend diploma. De opleidingen worden door de eigen docenten van de Jumbo Academy en docenten van ROC de Leijgraaf verzorgd. Ze zijn allemaal toegespitst op de praktijk binnen Jumbo. Jumbo en ROC de Leijgraaf tekenden vrijdag 23 maart het contract voor het samenwerkingsverband.

Jumbo werkte al langer samen met externe partijen op het gebied van opleidingen die worden gecontroleerd door het Ministerie van Onderwijs. Dit is nodig in verband met de erkenning van de diploma’s. Om meer vak- en assortimentskennis in de lessen in te bouwen, schreef Jumbo een tender uit. Hier hebben tien verschillende onderwijsinstellingen aan meegedaan.

De Leijgraaf kwam als meest interessante partner uit de bus, met name omdat De Leijgraaf de meest innovatieve en ondernemende ideeën had met veel passie en ondernemerschap. Ook vindt Jumbo het een pre dat ROC de Leijgraaf veel aandacht besteed aan Nederlandse taal binnen de opleiding logistiek. Maar wat vooral telt, is dat ROC de Leijgraaf voor Jumbo mbo-opleidingen ontwikkelt met focus op assortiments- en vakkennis op het gebied van bijvoorbeeld vlees, vis, brood, kaas, groente en fruit. “Dat is precies waar wij grote behoefte aan hebben bij ons snel groeiende supermarktbedrijf. Het is immers voor klanten prettig winkelen als zij terecht kunnen bij echte vakspecialisten,’’ aldus Directeur Human Resources Gea Kuiper van Jumbo Supermarkten.

“Samen met Jumbo en voor Jumbo vakspecialisten opleiden sluit naadloos aan bij onze missie om mensen kansrijk te maken. ROC de Leijgraaf is er trots op dit samen met Jumbo te realiseren. Het ondernemerschap van Jumbo komt onze school binnen en wij dragen op onze beurt met onze bewezen onderwijskwaliteit bij aan de vakbekwaamheid van Jumbo medewerkers” vertelt Peer van Summeren, voorzitter College van Bestuur van ROC de Leijgraaf.

De samenwerking van Jumbo met ROC De Leijgraaf gaat in september van start. De opleidingen worden verspreid door het gehele land in de verschillende locaties van de Jumbo Academy gegeven. Het gaat om mbo-opleidingen niveau 2, 3 en 4 en een opleiding tot afdelingschef. De opleidingen bieden een goede aansluiting met het hbo.
Jumbo stimuleert medewerkers tot het volgen van een opleiding. Gea Kuiper: ‘’We hebben de ervaring dat als medewerkers meer van hun vak weten, ze hun werk met nog meer plezier doen. Dat is prettig voor henzelf, maar ook Jumbo plukt er de vruchten van. Meest essentiële is natuurlijk dat het leidt tot nog meer tevreden klanten en dat is toch waar het bij Jumbo om draait.’’

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten telde eind 2011 263 winkels verspreid over het hele land en groeit dit jaar door naar 300 winkels. De unieke formule van de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service draagt dagelijks bij aan het succes van Jumbo. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en overname van C1000, zal Jumbo uitgroeien tot het tweede supermarktbedrijf van Nederland.

ROC de Leijgraaf
ROC de Leijgraaf wil een wezenlijke bijdrage leveren aan Noordoost-Brabant door mensen kansrijk te maken en hen een leven lang te laten leren en daarmee bij te dragen aan de economische en maatschappelijke kracht van de regio en de mensen die daarin wonen. De Leijgraaf is van en voor de regio. Samen met de bewoners werken we aan een bloeiend en competent Noordoost-Brabant. Aandacht, ondernemerszin, verbinden, dichtbij zijn en gewoon doen. Vanuit integriteit, vertrouwen en betrokkenheid. Een formule die zich steeds weer bewijst.