Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Bert Maurits in de Woonkamergalerie te Gennep

Geplaatst op: donderdag 22 maart 2012Van 17 juni 2012 tot 30 september 2012 zal de kunstenaar Bert Maurits uit Haarlem gaan deelnemen aan onze groepsexpositie in de Woonkamergalerie. Hieronder een stukje biografie van deze kunstnaar!

De Haarlemse kunstenaar Bert Maurits (1960) koos na 13 ambachten toch (gelukkig) voor zijn grote liefde: De schilderkunst. Maurits, prototype van een laatbloeier, koos pas in 1990 definitief voor zijn passie. In dat jaar begon hij een studie tekenen & schilderen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hij put uit het reservoir van bestaande schilderstijlen om tot een mix te komen die raakvlakken heeft met zowel het expressionisme als street- en popart.
De enige beperking die hij zichzelf oplegt is, dat de aanleiding voor een tekening of schilderij, een herkenbaar beeld moet zijn. 'leven blazen in een plat vlak is de kunst'. Het thema / onderwerp is uiteindelijk alleen maar de aanleiding om de penselen te laten roffelen.

De onderwerpen die schilder liggen mij na aan het hart en zijn vaak een directe weergave en reactie op het dagelijkse leven. Mijn eigen verhaal is niets bijzonders maar juist daarom is mijn kunst voor iedereen te bevatten. Direct, persoonlijk en vol emotie.
Momenteel werkt hij aan een serie schilderijen op oude PTT postzakken met mensfiguren als uitgangspunt.
Afbeeldingen uit het eigen archief of foto's uit de krant of bladen kunnen hiervoor een inspiratiebron zijn. Hij exposeert vanaf 1995 regelmatig in binnen en buitenland en sloot zich aan bij de Haarlemse kunstenaars vereniging KZOD; Kunst Zij Ons Doel.
Wij heten u allen van harte welkom om deze unieke expositie te komen bezichtigen. Onze openingstijden zijn maandag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond ook nog van 18.00 uur tot 21.00 uur. U vindt onze Woonkamergalerie aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep. Voor meer info Kunsthandel Gennep 0485-51 95 89 b.g.g. 06-51 62 60 32 of u stuurt een e-mail naar info@kunsthandel-gennep.nl of breng onze website www.kunsthandel-gennep.nl een bezoekje!