Deel dit artikel ‹ Terug

Amateurkunstmanifestatie 25 maart 2012 in Beers

Geplaatst op: maandag 12 maart 2012


Op zondag 25 maart organiseert serviceclub “Raam en Maas”voor de achtste keer een amateurkunstmanifestatie voor het goede doel in sportaccommodatie “de Kloosterhof” in Beers. Er is allerlei kunst te bekijken zoals schilderijen, sierraden, viltkunst, beelden en tassen. Ongeveer 60 amateurkunstenaars uit het Land van Cuijk en omgeving exposeren en verkopen er hun werk waarvan de helft voor de eerste keer in Beers exposeert. Voor het goede doel stellen zij een kunstwerk ter beschikking aan de organisatie. Het geheel wordt opgeluisterd door de band “de Buuf”. Zij spelen prachtige Ierse muziek. Ook accordeonist Henk Peters komt op deze zondag de kunstmanifestatie muzikaal ondersteunen.

De manifestatie is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar gratis entree. Bij sportaccommodatie “de Kloosterhof” aan het Burgemeester van den Braakplein in Beers is volop parkeer gelegenheid op het plein en in de buurt. Elke bezoeker wordt gevraagd een stem uit te brengen op de volgens hem/haar beste kunstenaar. Die kunnen een geldbedrag winnen voor de 1e, 2e en 3e prijs t.w.v. € 250, € 150 en € 100 geschonken door het dagblad “de Gelderlander”. Voor alle kunstenaars geld dat meedoen belangrijker is als winnen. Onder de bezoekers die gestemd hebben worden 3 kunstwerken verloot.

De 1200 bezoekers waren vorig jaar zeer enthousiast over het geëxposeerde werk.
De opbrengst van de tentoonstelling wordt door Cordaid verdubbeld en informatie van het doel kunt u vinden op de genoemde website. Dit jaar is de opbrengst van deze amateurkunst manifestatie bestemd voor een voorlichtingsprogramma in Ethiopië: www.jongtalentethiopië.nl Ook in 2012 hoopt serviceclub “Raam en Maas” op een goed resultaat.

Voor meer inlichtingen: heleen.ghijsen@ziggo.nl Heleen Ghijsen 0485-315747
of Henk Teusink 0485-315136