Deel dit artikel ‹ Terug

Poep scheppen tijdens KidsPower in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 4 maart 2008


Kruip een middag in de huid van de dierverzorger tijdens de populaire activiteit KidsPower! Vanaf 12 maart tot en met 16 april krijgen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Zoo Parc Overloon iedere zaterdag- en woensdagmiddag de kans om zelf aan de slag te gaan als dierverzorger. Na afloop van de spannende middag staat voor de deelnemers een patatje klaar. KidsPower kost € 6,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

Dit jaar staat een speciaal thema centraal tijdens KidsPower: poep! Jaarlijks scheppen dierverzorgers heel wat containers vol met poep uit de verschillende verblijven. Aan de hand van ontlasting van de dieren kunnen dierverzorgers vaak aflezen hoe het gesteld is met de gezondheid van de dieren. De deelnemende dierverzorgers in spé gaan hun poepkennis testen aan de hand van een poepspel; hoe ziet de poep van een dwergnijlpaard eruit en wat is het verschil met poep van een kameel? En waarom ruikt de ontlasting van een otter anders dan die van de zwart-witte vari?

Natuurlijk houden dierverzorgers zich ook bezig met het voorbereiden van de maaltijden; het fruit krijgt een wasbeurt en vlees moet in blokjes worden gesneden. Na het klaarmaken van de maaltijden in de voederschuur is het tijd om poep te ruimen, want ook dat is een taak voor een echte dierverzorger! Gewapend met kruiwagen, emmer, schep en hark zullen de deelnemers tijdens KidsPower de dieren van een schoon onderkomen voorzien.

Na alle inspanningen is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring. De beermarters krijgen hun dagelijkse portie vlees, de stokstaartjes genieten van het gesneden fruit en vlees en de otters doen zich tegoed aan de vis. De klaargemaakte traktaties worden in de verblijven verstopt. Voordat de dieren kunnen genieten van al dat lekkers, moeten ze eerst aan de slag om de hapjes te bemachtigen.

Als afsluiting van het grote avontuur krijgen de deelnemers een heerlijk patatje en als herinnering een echte dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 12 maart tot en met 16 april en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 6,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0478-640046.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie