Deel dit artikel ‹ Terug

Wij gaan scheiden, hoe nu verder?

Geplaatst op: vrijdag 17 februari 2012


Wanneer je gaat scheiden zit je vaak met veel vragen. Wat moet er allemaal geregeld worden? Waar moeten we beginnen? Moet het huis verkocht worden? Hoe lang duurt het voordat we gescheiden zijn? Wat is de impact op onze kinderen? Kan iemand ons hierbij helpen en zo ja wie dan?

Scheidingstraject
Om duidelijkheid en overzicht te creëren in de wirwar die een scheiding met zich meebrengt, kiezen steeds meer mensen ervoor hulp van een deskundige in te schakelen. Echtscheiding met bemiddeling door een scheidingsbemiddelaar heeft daarom steeds meer de voorkeur. Niet voor niets, want de voordelen in geld, tijd en resultaat zijn duidelijk. Scheiden met een scheidingsbemiddelaar betekent op persoonlijke wijze de hele scheiding zakelijk laten regelen en begeleiden.

Afspraken maken
Bij iedere scheiding zullen afspraken gemaakt moeten worden. Iedere scheiding is anders. Denk aan bezittingen, eventuele schulden, de kinderen, het huis, alimentatie, pensioen en dergelijke. Ervaring leert ons dat onderling afspraken maken met de partner dikwijls geen haalbare kaart is. Vaak blijkt het, zeker in deze emotionele periode, lastig om alleen met uw partner afspraken te maken en beslissingen te nemen over de scheiding.

Patricia Franken
Patricia Franken is de bemiddelaar voor Zuid Oost Brabant en Noord Limburg, waarbij de concentratie van haar activiteiten ligt rond de plaatsen Boxmeer - Cuijk - Grave -Gennep - Mill - Bergen- Uden en Venray.

Door samen te kiezen voor scheidingsbemiddeling (mediation) steken u en uw partner uw energie niet in het bestrijden van elkaar, maar in het investeren in een goede en duurzame oplossing. Patricia heeft ook extra aandacht voor de kinderen. Ook in een gebroken gezin kan er nog sprake zijn van wederzijds respect, steun en communicatie. Hoe eerder je daarmee begint hoe vanzelfsprekender dit wordt opgenomen binnen het gezin.

Maar hoe moet je nu beginnen?
Wij maken met u een gedegen stappenplan, en zorgen dat dit op een wijze gebeurt, waarin rekening gehouden wordt met de emoties van alle betrokkenen. Patricia Franken is als een persoonlijk en onafhankelijk adviseur in staat u op een heldere en neutrale manier, in begrijpbare taal, te helpen in de afhandeling van uw scheiding. Ook al lijken situaties van anderen op het oog op die van jullie, toch is elke scheiding maatwerk.

Voor de begeleiding van uw kinderen werkt Patricia samen met Mieke van Tienen, kinder- en KIES coach. De kosten hiervan zitten in de pakketprijs inbegrepen.

Kosten van de scheiding
Franken Scheidingsbemiddeling werkt volgens een exclusief all-in tarief waardoor u vooraf exact weet wat de totale kosten van de scheiding zullen zijn. Geen verrassingen achteraf maar een totaalservice voor een verantwoorde prijs
Indien gewenst bestaat er ook de mogelijkheid te werken op basis van een uren maal tarief.

Belt u gerust voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Patricia Franken.
Telefoon 0485-325615 / 06-33808909 www.wijscheiden.nl
advertentie