Deel dit artikel ‹ Terug

Cafe Royal in Mill met recht een blues- en muziekcafe

Geplaatst op: donderdag 16 februari 2012


Blues, rock, cover, classics, heavy metal en . . .

Terwijl sommige nog spierpijn hebben van polonaises en hossen, start bij café Royal aan de Kerkstraat eind februari een periode met veel soorten muziek. Dat begint zaterdag 25 februari met BluesFellas tijdens de maandelijkse bluesavond. Maar ook alle weekenden daarna tot en met Pasen is er tevens live muziek te vinden. Bekijk de agenda op www.caferoyalmill.nl voor alle details, data en tijden. Uiteraard zijn alle avonden gratis toegankelijk.

Zaterdag 25 februari is het vanaf 21.30 uur als eerste de beurt aan BluesFellas. Dit is niet zomaar weer een bluesband, maar een stampende bluesmachine die rocked, kraakt, blaast, rookt, zweet, tiert, raast (soms ook stinkt!) alsof het een ware lust is. Het repertoire is een reis terug in de tijd, waarbij het zwaartepunt ligt bij de late countryblues van de jaren '50 en de Chicago blues van de jaren '60 met een vleugje West Coast 'n Funk. Denk daarbij aan: Elmore James, Muddy Waters, Howlin' Wolf en Ray Charles wiens klassiekers BluesFellas op hun eigen 'Chicago aan de Maas' stijl de zaal in knalt.

Een week later, zaterdag 3 maart is het bij café Royal in Mill tijd voor heavy metal en classic rock met Galvanized. Zondag 18 maart staat coverband NIEJONG er op het podium en zondag 25 maart staat de accordeon centraal tijdens het accordeonfestival. De laatste zaterdag van de maand (31 maart) is het traditioneel blues wat de klok slaat en dat deze keer met Blues Tough "N Tender op 31 maart. De Honingbroekjes luiden bij café Royal Pasen in op paaszaterdag als zij hun eigen rock ten gehore brengen.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in en rond café Royal aan de Kerkstraat in Mill op www.caferoyalmill.nl.