Deel dit artikel ‹ Terug

Jong en oud koken samen

Geplaatst op: vrijdag 10 februari 2012


 Cuijk - Kinderen van de buitenschoolse opvang Pinguins van Spring Kinderopvang en ouderen van dagactiviteiten De Parasol Cuijk van Pantein gaan op donderdag 23 februari van 14.00 tot 16.00 uur samen koken. Het initiatief wordt ondersteund door Stichting Welzijn Ouderen Cuijk.

De kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) hebben in het verleden al eens gekookt voor hun ouders. Dit bleek een groot succes. De kinderraad van de BSO gaf aan dat zij ook wel eens voor en met ouderen wilden koken. De Stichting Welzijn Ouderen Cuijk (SWOC) bracht vervolgens ouderen van dagopvang De Parasol en de kinderen van Spring Kinderopvang bij elkaar. Een ouderenwerker namens de SWOC: “Het SWOC ondersteunt dit initiatief omdat het voor beide groepen meerwaarde heeft. Kinderen leren samenwerken en krijgen spelenderwijs meer oog voor hun medemens en de ouderen nemen deel aan een gezellige middag en kunnen echt iets betekenen voor de kinderen.”

Behalve dat er samen wordt gekookt, wordt er ook samen gegeten. De kinderen van BSO Pinguins hebben er zin in. Martijn, lid van de kinderraad: “Het is leuk om voor mensen iets te koken als ze moeilijk lopen of oud zijn.” Stef: “Het is leuk om voor oudere mensen te koken. Maar het is niet gemakkelijk en het moet dan natuurlijk wel smaken.”

Ook de ouderen en medewerkers van dagactiviteiten de Parasol Cuijk verheugen zich op de komst van de kinderen van de BSO.

De samenwerkende partijen sluiten een eventueel vervolg op deze gezamenlijke activiteit niet uit.