Deel dit artikel ‹ Terug

NK Maasheggenvlechten 2008

Geplaatst op: donderdag 31 januari 2008


Zondag 9 maart wordt het derde Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten georganiseerd. Vorig jaar kwamen 7000 bezoekers af op dit evenement, en iedereen was enthousiast.

Twintig teams van twee of drie personen nemen een heg die aan onderhoud toe is onder handen. Onder het oog van het publiek en de jury strijden ze om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Daarnaast zijn er vlechters uit andere streken en landen, die meestrijden om de officieuze EK-titel.

Het kampioenschap is opgezet om het oude regionale ambacht heggenvlechten in ere te herstellen. Sinds mensenheugenis vormen de maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland. De Maas, de weiden en de heggen bieden samen een uniek landschap met een ongekend rijke flora en fauna. Terecht wordt in de gemeente Boxmeer gesproken over het Oudste Landschap van Nederland. Om te laten zien hoe dit landschap verankerd is in de regionale historie, wordt het NK weer omlijst door tal van activiteiten die het publiek in de tijd terugvoeren, o.a. brandrode runderen, trekpaarden, schapen, troubadours en vendelaars.

Ook voor de kinderen is er veel te doen. Zij kunnen met klei vlechten, koeien melken, kalfjes aaien en een wagenspel bekijken.
Informatiestands en horecafaciliteiten in een grote tent completeren het programma.

Bezoekers komen naar Beugen en kunnen parkeren bij het terrein. Men kan ook fietsen of een informatieve wandeling van IVN De Maasvallei volgen. Kortom, meer dan voldoende redenen om op 9 maart naar het Brabantse Beugen te komen.

Datum: zondag 9 maart, 11.00-16.00 uur, 16.30 uur prijsuitreiking.
Locatie: Beugen (aan de weg tussen Beugen en Oeffelt, borden volgen).
Toegang gratis
Inlichtingen: www.HEGenLANDSCHAP.nl of 0485-520076

Zie ook: www.maasheggen.nl
advertentie