Deel dit artikel ‹ Terug

Gedichtendag 2012 - 20.000 gedichten verspreid op een briefkaart

Geplaatst op: vrijdag 20 januari 2012


“Vers bij vers”
De bibliotheken bieden u een gedicht aan

Op donderdag 26 januari vindt Gedichtendag 2012 plaats, hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Onder het motto “Vers bij vers” ontvangt u in het Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Grave, Mill & St. Hubert), de drie meest noordelijke gemeenten van Limburg (Bergen, Gennep en Mook & Middelaar) maar ook in de gemeente Malden bij vele bakkers, slagers, bloemisten en groentezaken op deze dag een gedicht als u daar uw inkopen doet. Ruim 200 winkeliers doen mee met deze actie.

Tien gedichten op een briefkaart
Amateurdichters vanaf 14 jaar werden in het najaar van 2011 uitgenodigd om hun mooiste gedicht op te sturen. Aan deze oproep werd ruim gehoor gegeven. De 10 mooiste gedichten zijn inmiddels bekend en op briefkaarten gedrukt. De gedichten hebben een bijzondere eigentijdse vormgeving en uitstraling. De verspreiding van de ruim 20.000 kaarten loopt via bibliotheken en verschillende verswinkeliers in het Land van Cuijk, de kop van Noord-Limburg en de gemeente Malden. BiblioPlus organiseert deze actie in samenwerking, Bibliotheek Malden, Meralit ‘woord in beweging’, Stichting Pen & Stem, De Pennenstreek en De Vrije Dichters Boxmeer.

Kennismaking met de Regiodichter van de Noordelijke Maasvallei
In de bibliotheek Grave vindt op donderdag 26 januari de traditionele afsluiting plaats van Gedichtendag. Een programma waarin het gedicht centraal staat aangevuld met mooie muziek. Er worden gedichten voorgedragen door dichters waarvan een gedicht op een kaart is gepubliceerd en door dichters/schrijvers van Pen&Stem. Tijdens deze avond wordt de Regiodichter van de Noordelijke Maasvallei officieel geïnstalleerd. De regiodichter zal ook een tweetal gedichten voordragen. Deze avond, georganiseerd in samenwerking met Pen & Stem, is voor iedereen vrij toegankelijk en start om 20.00 uur.

26 januari wordt een dag waarop u overal in contact komt met een gedicht, waarvan de dichter wellicht uw buurman of buurvrouw is!