Deel dit artikel ‹ Terug

Café Royal mede eigenaar van F.C. Den Bosch

Geplaatst op: maandag 9 januari 2012


Al een aantal jaren bezoekt de selectie van F.C. Den Bosch sport en evenementencentrum Fitland in Mill voor een trainingskamp. Dit doen ze twee maal per jaar. In de zomer ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en begin januari tijdens de winterstop. Dit weten de meeste inwoners van Mill wel. Ze lezen het in de media, zien de spelers in de supermarkt of als ze naar de trainingsvelden van Juliana lopen.

Wat veel inwoners echter niet weten is dat ze ondertussen ook al een vaste stamkroeg in Mill hebben gevonden. Na een dag zwaar trainen is er voor de spelers vaak een avondprogramma bij Fitland. De technische staf van Den Bosch gaat dan op zo’n avond evalueren tijdens een lekker ontspannen potje biljart. “En waar kan dat beter dan bij Café Royal” zegt Broer van Thiel, eigenaar van het plaatselijke Café. “De eerste keer dat ze binnen kwamen was op een vrijdagavond in de zomer van 2010. Toch wel apart om zo’n gezelschap binnen te hebben. Toevalligerwijs was een van de vaste klanten van café Royal, die al ruim 25 jaar F.C. supporter is, deze avond ook aanwezig. Dit was dus wel een leuke bijkomstigheid. Vanaf die keer zijn ze nog vaak terug gekomen om een balletje te stoten.”

Afgelopen jaar is Den Bosch gered van de ondergang, mede door het aandelen plan van de stichting met heel mijn hart. Deze stichting is voortgevloeid uit een samenwerking tussen supporters uit verschillende geledingen van FC Den Bosch: de supportersclub, de Young Business Club, Actiegroep Ik Steun FC Den Bosch, sponsoren en andere sympathisanten. De Stichting Met Heel Mijn Hart heeft zich nadrukkelijk gemengd in het reddingsproces van de club dat afgelopen zomer plaatsvond. Waardoor de gemeente heeft besloten om, mede gelet op het oogpunt om de club terug te geven aan het volk, de vordering uit hoofde van de lening van 1,6 miljoen over te dragen aan de stichting. Dit is vervolgens door de stichting omgezet in aandelen. Waardoor de Stichting Met Heel Mijn Hart 60% van de aandelen en dus een meerderheidsbelang in FC Den Bosch NV, onder haar hoede heeft.

Toen Broer van Thiel hoorde van dit aandelenplan heeft hij besloten om F.C. Den Bosch op deze ludieke manier te steunen. Tevens hoopt hij nog vaak de Bossche Club op bezoek te krijgen in ”hun Millse stamkroeg”.

Voor meer informatie over het aandelenplan kunt u terecht op www.metheelmijnhart.nl