Deel dit artikel ‹ Terug

Jaaroverzicht Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 9 januari 2008


2007 Was een vruchtbaar jaar voor Zoo Parc Overloon. Zo mocht het park nieuwe diersoorten verwelkomen, waaronder een Zuid-Amerikaanse tapir, Parma wallabies, Noordelijke hoornraven, Japanse serows (geitachtigen) en rode vari’s. Voor de rode ibissen en strohalsibissen werd een gloednieuwe volière gerealiseerd én eind 2007 kreeg Zoo Parc Overloon toestemming voor de geplande uitbreiding.

Zoo Parc Overloon mocht het afgelopen jaar 240.000 bezoekers verwelkomen. Bij een onafhankelijk onderzoek in de Kampioen, het maandblad van de ANWB, kwam Zoo Parc Overloon zelfs als beste kleine dierentuin uit de bus! Zoo Parc Overloon stond op een gedeelde eerste plaats samen met GaiaPark Kerkrade Zoo.

In 2007 was er volop activiteit in Zoo Parc Overloon. Er werden regelmatig bijzondere en nieuwe activiteiten georganiseerd, waaronder Zoo Crime Investigation, de nieuwe Go MAD! speurtocht in het kader van de EAZA Madagaskar Campagne én de zomerspeurtocht ‘Catch a dream’ waarbij kinderen van alles te weten kwamen over dieren in hun dromen, dromenvangers en nachtmerries.

Door een aantal rode ibissen en strohalsibissen aan de bestaande ibiscollectie toe te voegen, heeft Zoo Parc Overloon momenteel de grootste groep strohalsibissen van alle dierentuinen ter wereld. Dat de nieuwe volière bij de ibissen in de smaak valt, blijkt wel uit de geboortes van drie strohalsibissen in september dit jaar.

Begin 2007 werden de goeldi´s (dwergapen), kamelen, witgezichtoeistities en Bennetts´ wallabies verblijd met de geboorte van gezonde jongen. Bijzonder waren de geboortes van drie Von der Decken´s toks. Vanaf begin april 2007 is deze vogelsoort in Zoo Parc Overloon te bewonderen en een paar weken na hun introductie maakte het paar al een nest in het broedblok. Voor Zoo Parc Overloon is het de eerste keer dat er Von der Decken´s toks zijn geboren. In 2007 kwamen ook bij de ringstaartmaki´s, Aziatische kleinklauwotters, Patagonische rotsparkieten, vicuña’s, axisherten en rendieren gezonde jongen ter wereld.

Voor 2008 staan een aantal plannen op stapel om Zoo Parc Overloon verder te ontwikkelen. Het Panda Paviljoen wordt uitgebreid zodat er een overdekte accommodatie ontstaat van 1900 m2, de speeltuin zal worden verplaatst en vergroot en het entreegebied krijgt een tropische uitstraling. Tevens zal Cheetah County in 2008 met twee biotopen worden uitgebreid en wordt er een biotoop voor miereneters ontwikkeld.

Ook in 2008 kunnen bezoekers hun hart ophalen bij de verschillende activiteiten. Zo zal dit jaar wederom de populaire activiteit KidsPower worden georganiseerd, waarbij kinderen zelf aan de slag mogen als dierverzorger en kunnen de jonge bezoekers tijdens de nieuwe zomerspeurtocht van alles te weten komen over rondtrekkende dieren.

Het afgelopen jaar waren de websites van Zoo Parc Overloon en de andere Zodiac Zoos-dierenparken wederom erg populair; er zijn bijna 1 miljoen bezoeken gebracht aan de verschillende websites. Begin dit jaar werd voor de Duitse bezoekers van Zoo Parc Overloon een nieuwe website gebouwd, die in maart succesvol online ging.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie