Deel dit artikel ‹ Terug

Groot voorleesfeest voor peuters en kleuters! van 18 tot 28 januari 2012

Geplaatst op: donderdag 5 januari 2012


Nationale Voorleesdagen bij BiblioPlus van woensdag 18 januari tot en met zaterdag 28 januari

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal bij BiblioPlus. Alle bibliotheekvestigingen en jeugdsteunpunten besteden extra aandacht aan het voorlezen. ‘Mama kwijt’ van Chris Haughton is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2012. Mama kwijt gaat over een schattig uiltje, dat al slapend uit zijn nest valt en zijn mama kwijt is. Eekhoorn zal ’m wel even helpen, maar dan moet Kleine Uil wel de juiste aanwijzingen geven. In de vestigingen van BiblioPlus worden leuke activiteiten georganiseerd zoals een peuterquiz en een actie met vingerpopjes voor nieuwe bibliotheekleden van 0 tot 6 jaar.

Lief welkomscadeautje
Meld uw peuter of kleuter aan als lid. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek biedt u een lief welkomstcadeautje aan: een vingerpopje van het uiltje uit Mama kwijt.

PeuterQuiz
Peuters en kleuters en hun ouders kunnen gedurende de Nationale Voorleesdagen deelnemen aan een leuke quiz. Met deze quiz maken kinderen en ouders op een speelse wijze kennis met de tien mooiste prentenboeken.

Tentoonstelling prentenboeken top 10
In alle bibliotheken is een mooie presentatie te zien van de 10 genomineerde prentenboeken. Deze kunt u uiteraard kosteloos reserveren. Deze 10 boeken vormen slechts een klein deel van de ruime collectie prentenboeken van BiblioPlus. Zoekt u een prentenboek met een bepaald thema? In de bibliotheek helpen ze u graag.

Voorlezen geeft plezier
Doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan heel jonge kinderen te stimuleren. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Voorlezen lokt reacties uit en stimuleert als zodanig de spraakontwikkeling van jonge kinderen. Maar het bezorgt kinderen vooral veel plezier en gezelligheid.